Πως να καθαρίσετε το ξύλινο πάτωμα εύκολα

0

Δεν είσαι σίγουρη για τον καλύτερο τρόπο να καθαρίσεις τα ξύλινα πατώματα γιατί φοβάσαι μήπως καταστραφούν; Προσπαθείς κάθε εβδομάδα να καθαρίσεις το πάτωμα αλλά δεν έχει αποτέλεσμα; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και το ξύλινο πάτωμα θα μοιάζει σαν καινούριο.

1. Πρώτα από όλα θα χρειαστείς μια ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις τη σκόνη, το χνούδι αλλά και τις τρίχες που συσσωρεύονται κυρίως στις γωνίες. Φρόντισε να καθαρίσεις πολύ καλά το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα ακόμα και στις γωνίες όπως είπαμε διαφορετικά δεν θα καταφέρεις τίποτα. Επιπλέον καθάρισε και τα χαλιά με τη σκούπα αλλάζοντας πρόγραμμα φυσικά. Καθάρισε και κάτω από τα έπιπλα και όταν πλέον όλα αυτά είναι οκ μπορείς να περάσεις στο επόμενο στάδιο.

2. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να σφουγγαρίσεις το δάπεδο με ένα ειδικό καθαριστικό για πατώματα. Καλό είναι πριν ξεκινήσεις το σφουγγάρισμα να έχεις καθαρίσει καλά τη σφουγγαρίστρα από προηγούμενη χρήση. Σημαντική προϋπόθεση στο σφουγγάρισμα είναι να έχεις στραγγίξει καλά τη σφουγγαρίστρα γιατί το ξύλινο δάπεδο είναι ευαίσθητο και μπορεί να φουσκώσει. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό όπου είναι άοσμο και μη τοξικό χωρίς να αφήσει υπολείμματα. Το δάπεδο θα αποκτήσει ένα σατινέ φινίρισμα χωρίς να κάνει γυαλάδες ανά τόπους. Aφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

3. Τέλος, πέρασε την ξύλινη επιφάνεια με μια ειδική σκούπα για ξύλο όπου θα διατηρήσει την όμορφη όψη.

Και άλλες τρεις συμβουλές:

  • Απέφυγε να περπατάς με γόβες στο ξύλινο πάτωμα γιατί πληγώνεται με αποτέλεσμα να το καταστρέφεις κάνοντας γραμμές χωρίς να το θέλεις.
  • Αντί της σφουγγαρίστρας μπορείς να χρησιμοποιήσεις πανάκια καθαρισμού.
  • Τέλος, μια φορά την εβδομάδα μπορείς να περάσεις την επιφάνεια με πανάκια τύπου swiffer όπου θα μαζέψουν τη σκόνη που έχει μαζευτεί.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.