Πώς θα διατηρήσεις ένα αληθινό Έλατο

0

Είναι αυτονόητο ότι όποιος αγοράζει ένα φυσικό έλατο ελπίζει να το κρατήσει ζωντανό μέχρι την 25η Δεκεμβρίου, και κατά προτίμηση μέχρι τη 1η Ιανουαρίου. Αν και αυτό είναι μερικές φορές εύκολο στα λόγια στην πράξη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Παρακάτω όμως σας δίνουμε μερικές ιδέες για να κρατήσετε το δέντρο σας στη καλύτερη επιθυμητή κατάσταση.

1. Πρόσεξε το πράσινο χρώμα. Αν δεν θέλεις το δέντρο σου να χαλάσει αμέσως δοκίμασε αυτό το μικρό τρικ καθώς πολλά από τα δέντρα που κόβονται έχουν εκτεθεί σε ανέμους. Για να βεβαιωθείς ότι είναι εντάξει, θα πρέπει να το σηκώσεις μερικά εκατοστά από το έδαφος και να το πετάξεις κάτω. Αν πέσουν μόνο μερικές βελόνες είναι εντάξει.

2. Το δέντρο θα πρέπει να έχει αρκετό νερό. Προσπάθησε να το περιποιηθείς όσο πιο συχνά γίνεται βάζοντας νερό έτσι ώστε να το διατηρήσεις φρέσκο. Θα πρέπει καθημερινά να τσεκάρεις τη στάθμη του νερού ώστε να παραμένει πάντα ενυδατωμένο.

3. Μακριά από πηγές θερμότητας. Αυτό σημαίνει το ηλιακό φως, το τζάκι, μια σόμπα και οτιδήποτε άλλο εκπέμπει φως ή ζεστό αέρα θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από το δέντρο.

4. Μη πιστεύεις όλα όσα διαβάζεις. Προσθέτοντας ζάχαρη, sprite ή ασπιρίνη στο νερό το δέντρο σου δεν θα συνεχίσει να είναι ζωηρό και φρέσκο.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.