Το αβοκάντο είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και τα καλά λιπαρά του. Μπορείς να το βάλεις στην ζωή σου ως πουρέ και να το συνδυάζεις πολλά διαφορετικά φαγητά.
Συστατικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και ρίχνουμε τη σάρκα σε ένα μεσαίο μπολ.
- Πολτοποιήστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου (αν χρησιμοποιείτε).
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται.
- Σερβίρετε αμέσως ως άλειμμα, ντιπ ή επικάλυψη.
Καλή απόλαυση!