Αυτός ο νόστιμος, πολύχρωμος πολτός καρότου και σουηδικού είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλών υδατανθράκων σε σχέση με την τυπική ποικιλία πατάτας. Σερβίρετε ως μέρος ενός ψητού δείπνου ή για να συνοδεύσετε χορταστικά χειμωνιάτικα πιάτα, όπως πίτες, μαγειρευτά και κατσαρόλες.
Συστατικά
- 400gr καρότα, τριμμένα και ψιλοκομμένα
- 400gr γογγύλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 25gρ βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Μαγειρέψτε τα καρότα και το γογγύλι σοτάρετε μαζί σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε στο ταψί.
- Προσθέστε το βούτυρο, την κρεμ φρες και τη μουστάρδα, πολτοποιήστε καλά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!