Πράγματα που έχουμε στο σπίτι και μας κάνουν να φτερνιζόμαστε!

0

Ένα φτέρνισμα είναι μια από τις πραγματικές εκπλήξεις της ζωής. Ένας από τους φυσικούς μηχανισμούς αποβολής του σώματος για να απαλλάξει τους αεραγωγούς μας από ερεθιστικούς παράγοντες, το φτέρνισμα μπορεί είτε να είναι απελευθέρωση είτε πλήρης ενόχληση. Και για όσους έχουν αλλεργίες, το φτέρνισμα είναι ένα τυπικό μέρος της ζωής τους.

Και τι γίνεται αν αυτά τα ερεθίσματα βρίσκονται στο δικό σας σπίτι; Για πολλούς ανθρώπους, το φτέρνισμα λόγω αλλεργιογόνων ερεθισμάτων κορυφώνεται το καλοκαίρι. Το σπίτι σας μπορεί να γίνει εστία για πράγματα που σας κάνουν να φτερνίζεστε και έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μερικούς από τους χειρότερους (και πιο συναρπαστικούς). Πιάσε τα χαρτομάντιλά σου και ας ρίξουμε μια ματιά!

Τα προϊόντα με άρωμα κανέλας θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση

Αυτό το άρωμα κανέλας που αγοράσατε μπορεί να δημιουργήσει μια όμορφη χειμωνιάτικη διάθεση, αλλά η ρινική σας οδός μπορεί να μην σας ευχαριστεί γι’ αυτό. Τα προϊόντα με άρωμα κανέλας, σύμφωνα με το Healthline, μπορούν να περιέχουν κινναμυλική αλκοόλη ή κινναμαλδεΰδη, μια ουσία που βρίσκεται στο φλοιό της κανέλας και συμβάλλει στη χαρακτηριστική γεύση και οσμή της. Αυτές οι ουσίες, όταν εισπνέονται, μπορεί να προκαλέσουν μια ήπια αλλεργική αντίδραση, οδηγώντας σε φτέρνισμα.

Το κρεβάτι σας είναι ένα καταφύγιο για τα ακάρεα

Τοποθεσία με όλα αυτά που είναι άνετο, αναζωογονητικό και χαλαρωτικό — και θα μπορούσε να είναι το ίδιο πράγμα που σας κάνει να φτερνίζεστε πενήντα φορές τη νύχτα. Οι μαξιλαροθήκες, τα σεντόνια και τα στρώματα σας μπορούν να προσφέρουν το ιδανικό σπίτι για τα ακάρεα της σκόνης. Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα είναι ένα από τα πιο κοινά ερεθίσματα για αλλεργικές αντιδράσεις όπως το φτέρνισμα στο σπίτι. Σύμφωνα με την American Lung Association, τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματός και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Το αποσμητικό χώρου σας μπορεί να μεταφέρει δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες

Τα αποσμητικά χώρου έχουν σκοπό να κάνουν τον αέρα που αναπνέετε πιο ωραίο, σωστά; Λοιπόν, δυστυχώς, ορισμένα συστατικά των αποσμητικών χώρου μπορούν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο και μπορεί να σας προκαλέσουν φτέρνισμα ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για το φτάρνισμα

Εδώ είναι το παράδοξο. Σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα για να κάνετε τα δωμάτια και τα χαλιά σας πιο καθαρά και λιγότερο ερεθιστικά για τους αεραγωγούς σας, και αυτό ακριβώς το κενό … ερεθίζει τους αεραγωγούς σας. Τι ζωή! Όπως αναφέρει το WebMD, ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες καταλήγουν να εκτοξεύουν περισσότερη σκόνη, μικρόβια και αλλεργιογόνα στον αέρα παρά να απορροφούν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ιδιαίτερα με παλαιότερες και/ή λιγότερο ακριβές ηλεκτρικές σκούπες. Έτσι, αν παρατηρείτε ότι φτερνίζεστε κάθε φορά που καθαρίζετε το χαλί σας, ίσως είναι καιρός αγοράσετε μια νέα σκούπα.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.