Ρετρό διακόσμηση: Η ΙΚΕΑ επανέρχεται με αντισυμβατικά σχέδια αλλά διαχρονικό στιλ

0

Η ρετρό διακόσμηση είναι το φετινό trend και μας υπενθυμίζει ότι εκτός από εντυπωσιακή είναι και λειτουργική. Η γοητεία των επίπλων της δεκαετίας του 1960 και του 1970 έχει γνωρίσει μια αξιοσημείωτη αναζωπύρωση φέτος, εμποτίζοντας τα σπίτια με μια διαχρονική αλλά αιώνια μοντέρνα αισθητική. Χαρακτηρίζονται από κομψές γραμμές, έντονα μοτίβα και έναν ξεχωριστό συνδυασμό φινέτσας και λειτουργικότητας, τα μοντέρνα και ρετρό σχέδια αυτής της εποχής έχουν γίνει η σύγχρονη τάση.

Η συλλεκτική σειρά Nytillverkad

Η συλλεκτική σειρά Nytillverkad της ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, κάνει ξανά την εμφάνισή της, για 3η συνεχόμενη φορά, φέρνοντας πίσω μερικά από τα αγαπημένα έπιπλα ΙΚΕΑ που δημιουργήθηκαν από σημαντικούς σχεδιαστές. Ακολουθώντας τις ανάγκες και τις τάσεις του σήμερα, με νέα υλικά και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, η νέα σειρά Nytillverkad σας προσκαλεί να ταξιδέψετε στη δεκαετία του ‘60 και του ‘70.

Τα νέα προϊόντα της συλλεκτικής σειράς Nytillverkad

Με τα νέα προϊόντα της συλλεκτικής σειράς Nytillverkad, σας καλούμε να θυμηθείτε μια εποχή όπου τα τολμηρά μοτίβα, τα χαρούμενα σχέδια και οι αντισυμβατικές λύσεις χαρακτήριζαν τη διακόσμηση του σπιτιού. Προϊόντα σχεδιαστών, όπως η Karin Mobring, η Ehlén Johansson, ο Sven Fristedt και ο Gillis Lundgren, συστήνονται τώρα ανανεωμένα και σε έντονα χρώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το βοηθητικό τραπέζι BAGGBODA, της σχεδιάστριας Karin Mobring, το οποίο διαχρονικά ανταποκρίνεται σε κάθε στιλ, ενώ στη νέα συλλεκτική σειρά Nytillverkad διατίθεται σε λευκό και ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Η πολυθρόνα SOTENÄS, του σχεδιαστή Gillis Lundgren, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1960, και έδωσε την ευκαιρία σε όσους την επέλεξαν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης, καθώς πρόκειται για μια πολυθρόνα ευρύχωρη με ελαφριά ανάκληση. Όπως, χαρακτηριστικά, ανέφερε και η Karin Gustavsson Range Identity Leader, IKEA of Sweden: «Οι χαμηλές πολυθρόνες, επιτέλους, επέστρεψαν τόσο επίκαιρες και λειτουργικές, όπως και στη δεκαετία του 1960».

«Άσπρο μάυρο όνειρα κάνω»

Την έννοια της διαχρονικότητας εξυπηρετεί και το μοτίβο STRECKFLY σε άσπρο και μαύρο, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γκάμα της IKEA με το όνομα MYRTEN το 1968 και έκτοτε εμφανίζεται με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς τόσο σε καναπέδες, πολυθρόνες και καλύμματα για το κρεβάτι όσο και σε μαξιλάρια, και σε ύφασμα με το μέτρο (3 μέτρα). Από τη νέα συλλεκτική σειρά, εντύπωση προκαλούν και τα κεραμικά βάζα SKOGSTUNDRA, σε μαύρο και πράσινο ματ χρώμα, τα οποία αναδεικνύουν την ομορφιά των λουλουδιών σας, χωρίς να κλέβουν την παράσταση, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν μια χαρακτηριστική πινελιά στη διακόσμηση του χώρου.

Εμβληματικά κομμάτια βρίσκουν τη θέση τους στα σπίτια, δίνοντας ένα νοσταλγικό νεύμα στο παρελθόν, ενώ συμπληρώνουν απρόσκοπτα τους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Η διαρκής γοητεία αυτών των vintage κομματιών έγκειται στην ικανότητά τους να γεφυρώνουν αβίαστα το χάσμα μεταξύ δεκαετιών, αποδεικνύοντας ότι ο καλός σχεδιασμός είναι πραγματικά διαχρονικός. Η αναβίωση των επίπλων της δεκαετίας του 1960 και του 1970 όχι μόνο προσθέτει μια πινελιά ρετρό κομψότητας στους χώρους, αλλά υπογραμμίζει τη διαρκή γοητεία των κλασικών σχεδιαστικών στοιχείων που συνεχίζουν να διαμορφώνουν τα σπίτια μας με γούστο και στιλ.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της Nytillverkad στα καταστήματα ΙΚΕΑ και στο ikea.gr.

#ikea

#zoumemazi

#dimiourgoumemazi

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.