Τα ρεβίθια είναι χορταστικά, νόστιμα, μαγειρεύονται εύκολα και φθηνά, καθιστώντας τα την τέλεια επιλογή για φοιτητές. Είναι έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά και νόστιμο για όλα τα γούστα!
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
- 400 γρ ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
- 8–10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ λεμόνι, μόνο χυμός
- 6 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι
- ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό ή κόλιανδρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε απαλά το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τη χαρίσα και τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες αλλά να διατηρήσουν το σχήμα τους. Προσθέστε λίγο νερό αν το μείγμα αρχίσει να κολλάει.
- Προσθέτουμε μια στύψιμο χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε με κουτάλι το γιαούρτι σε δύο πιάτα ή ρηχά μπολ, ρίχνουμε από πάνω τα ζεστά ρεβίθια και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!