Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο – Εντυπωσιακό το πριν και το μετά:

0

Άλλη μία εντυπωσιακή ανακαίνιση, αυτή τη φορά στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι φωτογραφίες του πριν και του μετά αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Ένα παλιό, τυπικό διαμέρισμα του ’60, που φιλοξενούσε για χρόνια μια οικογένεια, κλήθηκε το Αρχιτεκτονικό γραφείο LILA architect+designer να μετατρέψει σε ένα μοντέρνο Loft για έναν γνωστό επιχειρηματία. Ακριβώς λόγω της σύγκρουσης των δύο μοντέλων διαβίωσης, απαιτήθηκε ριζικός ανασχεδιασμός κινήσεων + χρήσεων, έχοντας σαν αρχή μια όσο το δυνατόν open space κάτοψη στους χώρους διημέρευσης.

Ριζική Ανακαίνιση Διαμερίσματος στο Παλαιό Φάληρο από το studio LILA architect + designer

Επειδή ήταν επιθυμία να διατηρηθούν τα ξύλινα δάπεδα, + να αναδειχθεί η θέα προς τη θάλασσα, διατηρώντας τα ανοίγματα λόγω του κανονισμού της πολυκατοικίας, έμφαση δόθηκε στην εσωτερική οργάνωση των χώρων + στη ριζική ανακατασκευή του λουτρού.

Μοντέρνος σχεδιασμός στην κουζίνα με τον χαμηλό τοίχο να δίνει την ψευδαίσθηση της ενοποίησης, γυάλινες πόρτες + μια κεντρική ντουλάπα υπενδεδυμένη με τζάμι, καταφέρνουν να βάλουν το φως + το γαλάζιο, βαθιά στο διαμέρισμα.

Αριστερά: Πριν – Δεξιά: Μετά

Η στενή είσοδος από το κλιμακοστάσιο, αντί για πρόβλημα αποτέλεσε μια γοητευτική ευκαιρία να υποδηλωθεί το status του ιδιοκτήτη + η ιδιοσυγκρασία του μέσα από ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών + φωτισμού.

Αριστερά: Πριν – Δεξιά: Μετά

Τέλος, η σχέση της εισόδου με την κουζίνα + το καθιστικό, μεταξύ άλλων, βοηθάει στο μοντέρνο αποτέλεσμα + στη δραματική διαφοροποίηση από το υφιστάμενο, που δικαιώνουν την ανάθεση του έργου στο συγκεκριμένο γραφείο.

Το studio LILA Architect + Designer

Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ (NTUA). Ασχολείται με τον σχεδιασμό + την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται + πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία + καταστήματα, αλλά και σχεδιασμό αντικειμένου.

Site: architectlila.gr , Facebook Page: LILA architect + designer , Linkedin Account: Lila Athanasopoulou , Instagram: lila_architect_design

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.