Αυτή η απλή σαλάτα ζυμαρικών είναι ιδανική για μεσημεριανό κουτί, πικνίκ ή ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορείτε να αλλάξετε την πρωτεΐνη και τα λαχανικά με ό,τι έχετε στο ψυγείο.
Συστατικά
- 300g ζυμαρικά farfalle
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες συν 3 κ.σ. από το λάδι τους
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι σκόρδου
- 200g μαγειρεμένη γαλοπούλα ή κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους μεγέθους μπουκιάς
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 200g ντοματίνια, κομμένες στο μισό κατά μήκος
- Συσκευασία 210g μοτσαρέλα
- χούφτα φύλλα βασιλικού
Μέθοδος
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και μετά προσθέτουμε το ξύδι και τους κόκκους σκόρδου. Χωρίστε μεταξύ τεσσάρων κουτιών μεσημεριανού γεύματος.
- Πάνω από τα ζυμαρικά βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τις φρέσκες ντομάτες, τη μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού. Όταν είναι έτοιμο για κατανάλωση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Καλή απόλαυση!