Η εύκολη συνταγή κρεμώδους σούπας με μπρόκολο και με αφρώδη κρουτόν Stilton είναι η τέλεια συνταγή!
Συστατικά
- 350gr μπρόκολο, μπουκετάκια και κοτσάνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 400ml ζωμός λαχανικών
- 25gr βούτυρο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 50gr Stilton, θρυμματισμένο ή για γεύση
- 100ml διπλή κρέμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τα κρουτόν
- 4 φέτες γαλλικό ψωμί
- 100gr Stilton, σε φέτες
Μέθοδος
- Για τη σούπα, τοποθετήστε τα κομμάτια του μπρόκολου σε ένα γυάλινο μπολ. Περιχύνουμε τον ζωμό λαχανικών.
- Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε σε πλήρη ισχύ για τέσσερα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το βούτυρο. Όταν αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
- Μεταφέρετε το βρασμένο μπρόκολο και τον ζωμό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τα τηγανητά φρέσκα κρεμμυδάκια, το Stilton και την κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει απαλά.
- Εν τω μεταξύ, για τα κρουτόν, φρυγανίστε το γαλλικό ψωμί κάτω από μια σχάρα μέχρι να ροδίσει από κάθε πλευρά.
- Γεμίστε το ψωμί στη σχάρα με τις φέτες Stilton και επιστρέψτε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει και να ροδίσει.
- Αλατοπιπερώνετε τη σούπα, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
- Μοιράζετε τη σούπα ισόποσα σε τέσσερα ζεστά μπολ και ρίχνετε από πάνω ένα κρουτόν Stilton. Σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!