Τα 4 πιο μικρά σπίτια του κόσμου που μας εντυπωσιάζουν!

0

Τα μικρά σπίτια έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια καθώς οι άνθρωποι αναζητούν πιο προσιτές και βιώσιμες επιλογές στέγασης. Ενώ τα μικροσκοπικά σπίτια συχνά θεωρούνται ότι είναι περίπου 400-500 τετραγωνικά πόδια, υπάρχουν μερικά σπίτια που είναι ακόμη μικρότερα από αυτό. Εδώ είναι τέσσερα από τα μικρότερα σπίτια στον κόσμο.

The Keret House, Βαρσοβία, Πολωνία

Το Keret House, που βρίσκεται στη Βαρσοβία της Πολωνίας, θεωρείται ευρέως ως το πιο στενό σπίτι στον κόσμο. Έχει μόλις 36 ίντσες στο στενότερο σημείο και 48 ίντσες στο φαρδύτερο σημείο, με μήκος 92 ίντσες. Παρά το μέγεθός του, το Keret House καταφέρνει να χωρέσει κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jakub Szczesny και προοριζόταν να είναι μια καλλιτεχνική εγκατάσταση και όχι μια πρακτική κατοικία. Το σπίτι χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος εργασίας και περιστασιακή κατοικία για επισκέπτες καλλιτεχνών.

The Wedge, Λονδίνο, Αγγλία

Το The Wedge είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που βρίσκεται στο Λονδίνο της Αγγλίας και έχει έκταση μόλις 96 τετραγωνικά πόδια. Το σπίτι πήρε το όνομά του εύστοχα λόγω του τριγωνικού του σχήματος, το οποίο του επιτρέπει να χωράει σε ένα στενό οικόπεδο που προηγουμένως ήταν αχρησιμοποίητο. Το σπίτι περιλαμβάνει μια μικρή κουζίνα, μπάνιο και χώρο ύπνου και έχει σχεδιαστεί για να είναι εκτός δικτύου με ηλιακούς συλλέκτες που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια. Το Wedge σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Tarek Merlin και χρησιμοποιείται ως ξενώνας και ενοικίαση διακοπών.

The Matchbox House, Footscray, Αυστραλία

Το Matchbox House, που βρίσκεται στο Footscray της Αυστραλίας, είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός μικροσκοπικού σπιτιού που καταφέρνει να συσκευάσει πολλές λειτουργίες σε έναν μικρό χώρο. Το σπίτι έχει έκταση μόλις 312 τετραγωνικά πόδια και περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και υπνοδωμάτιο. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Michael Jan Studio και χτίστηκε με αειφόρα υλικά. Το Matchbox House χρησιμοποιείται επί του παρόντος ως οικογενειακό σπίτι και είναι ένα παράδειγμα του πώς τα μικροσκοπικά σπίτια μπορούν να αποτελέσουν μια πρακτική λύση στέγασης για οικογένειες.

The Tikku House, Ελσίνκι, Φινλανδία

Το Tikku House είναι ένα σπονδυλωτό μικροσκοπικό σπίτι που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Marco Casagrande για την Εβδομάδα Σχεδιασμού του Ελσίνκι. Το σπίτι έχει έκταση μόλις 97 τετραγωνικά πόδια και μπορεί εύκολα να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί. Το σπίτι έχει σχεδιαστεί για να είναι βιώσιμο, με ηλιακούς συλλέκτες που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια και μια πράσινη στέγη που βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Το Tikku House προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως αναδυόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου ή χώρος εργασίας και είναι ένα παράδειγμα του πώς τα μικροσκοπικά σπίτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς.

Με λίγα λόγια, αυτά τα τέσσερα σπίτια αποδεικνύουν ότι είναι δυνατόν να ζεις άνετα σε έναν μικρό χώρο. Αν και μπορεί να μην είναι κατάλληλα για όλους, τα μικροσκοπικά σπίτια μπορούν να αποτελέσουν μια πρακτική και βιώσιμη λύση στέγασης για όσους θέλουν να μειώσουν ή να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.