Τα δύο μεγαλύτερα κόλπα για ένα μόνιμα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι

0

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και ο χώρος που θέλουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο, να ηρεμούμε και να ξεκουραζόμαστε. Ένα ακατάστατο σπίτι δεν μας βάζει στο mood της ξεκούρασης αλλά μας προσθέτει εκνευρισμό και άγχος. 

Τί μπορούμε όμως να κάνουμε ώστε να έχουμε σε καθημερινή βάση ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι; 

Παρακάτω είναι τα 2 μεγάλα μυστικά για να διατηρείς τον χώρο σου πάντα καθαρό και άνετο. 

Από λίγα και συχνά, παρά πολλά και σπάνια

Φυσικά τίποτα δεν μπορεί να γίνει μόνο του, όμως είναι σίγουρα πιο πρακτικό να καθαρίζεις κάθε μέρα και από κάτι, παρά να περιμένεις μια φορά την εβδομάδα να συμμαζέψεις το χάος που επικρατεί. Αν αφιερώνεις μισή ώρα την ημέρα για να μαζέψεις τα ρούχα σου ή για να κάνεις ένα γρήγορο σκούπισμα θα ζεις σε ένα τακτοποιημένο σπίτι πάντα χωρίς να νιώθεις ότι αφιερώνεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να το φέρεις στην αρχική του κατάσταση. 

Μινιμαλισμός

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να έχεις ένα κάτασπρο σπίτι με 3 έπιπλα…αλλά να μην φορτώνεις το σπίτι σου με πολλά αντικείμενα, γιατί χρειάζεσαι έτσι περισσότερο χρόνο για να τα καθαρίσεις. Άσε που δημιουργούν και μια “φασαρία” στον χώρο. Όσα περισσότερα πράγματα μαζεύεις τόσο πιο δύσκολα θα έχεις ένα τακτοποιημένο σπίτι. Μην φοβάσαι μια φορά την εβδομαδα να πετάς πράγματα που, ξέρουμε καλά και οι δύο ότι, δεν τα χρησιμοποιείς.  Μπορείς μια φορά την εβδομάδα να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα σε ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι ή στα κουτιά κάτω από το κρεβάτι…

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.