Τα εξοχικά μας σπίτια….

0

….είναι εκείνα τα σπίτια που ζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αυτά τα σπίτια, τα σπίτια των διακοπών, των Σαββατοκύριακων και της καρδιάς μας είναι εκείνα που κουβαλούν μέσα τους όλες τις αγαπημένες αναμνήσεις μας. Γι’ αυτό και αξίζει να τα προσέξουμε λίγο παραπάνω.

Να αλλάζουν και εκείνα μαζί μας και να μας ταιριάζουν. Όχι με τρόπο δαπανηρό ή πολύπλοκο, αλλά με πράγματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας με μεράκι και αγάπη.

Για αυτό πριν από όλα, ας διώξουμε τα πολλά έπιπλα.

Ας απομακρύνουμε τα χαλιά και τις βαριές κουρτίνες. Το καθιστικό ας γίνει ένας λευκός χώρος με φαγωμένα ξύλα από την αλμύρα, λευκές γάζες για κουρτίνες και ένα ψάθινο χαλί που να κρύβει το δάπεδο.

Μαξιλάρια σε φωτεινές αποχρώσεις χρώματα και δροσερές υφές που εντείνουν την αίσθηση της ραστώνης.

Παλιά έπιπλα, καρέκλες, παγκάκια ή bamboo έπιπλα βεράντας με λίγη φαντασία είναι ικανά να δώσουν boho style στο χώρο.

Αλλάξτε τα κάδρα στους τοίχους και γιατί όχι, αλλάξτε το χρώμα στον τοίχο της τραπεζαρίας. Ένα χρώμα να θυμίζει κήπους και το άρωμα της πασχαλιάς.

Βρείτε αυτό που σας χαρακτηρίζει και αναδείξτε το. Ακόμα και το παλιό ποδήλατο ή ένας vintage καθρέπτης μπορούν αν γίνουν μέρος της διακόσμησης.

Δεν χρειάζονται πολλά για να αλλάξεις το χώρο σου. Διάθεση χρειάζεσαι για να μη μένει ποτέ κάτι ίδιο.

PROFILE

Το studio LILA architect + designer με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1999 από την Λίλα Αθανασοπούλου, αρχιτέκτονα μηχανικό ΕΜΠ (NTUA). Ασχολείται με τον σχεδιασμό + την κατασκευή ιδιωτικών έργων, ενώ δραστηριοποιείται + πειραματίζεται σ’ ένα ευρύ πεδίο κλίμακας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ιδιωτικές κατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία + καταστήματα, αλλά και σχεδιασμό αντικειμένου.

Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες εκθέσεις αρχιτεκτονικής + design και άρθρα με έργα του γραφείου, έχουν παρουσιαστεί περιστασιακά σε ελληνικές εκδόσεις.

Στόχο αποτελεί η γνησιότητα + η μοναδικότητα, αποτυπωμένη σε κάθε έργο μέσα από την βιωματική δυναμικότητα του χώρου, προβάλλοντας συγκεκριμένα πρότυπα ζωής, έχοντας σαν γνώμονα την βιοκληματική + ενεργειακή αναβάθμιση των έργων αλλά + interior design μέσα από οικονομικές προτάσεις σχεδιασμού, φτάνοντας μέχρι + τον σχεδιασμό αντικειμένου.

Site: http://www.architectlila.gr, Facebook Page: LILA architect + designer, Linkedin Account: Lila Athanasopoulou, Instagram: lila_architect_design

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.