Τα καλύτερα TIPS για να βάψετε οι ίδιοι τους τοίχους σας

0

Το να αποφασίσουμε να βάψουμε εμείς τους τοίχους στο σπίτι μας αντί να καλέσουμε κάποιον επαγγελματία, είναι μεγάλη υπόθεση. Το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει την εικόνα του τοίχου μας και να πρέπει να τα ξανά κάνουμε όλα από την αρχή. Με τα tips που σας έχουμε, όμως, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Δείτε πως θα βάψετε τέλεια τους τοίχους σας.

Προετοιμάστε από πριν τους τοίχους σας

Η σωστή προετοιμασία του τοίχου μπορεί να σας γλυτώσει από ένα σωρό «καταστροφές». Φροντίστε πριν αρχίσετε να βάφετε έναν τοίχο αρχικά να τον έχετε καθαρίσει πολύ καλά με σαπούνι και νερό. Μην αρχίσετε το βάψιμο πριν στεγνώσει εντελώς, Έπειτα, μπορείτε με ένα γυαλόχαρτο να γυαλίσετε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν γρουμπαλάκια ή εξέχουν καλώδια κτλ. Εάν υπάρχουν τυχόν τρύπες στοκάρετέ τες για να βαφτεί μετά ομοιόμορφα ο τοίχος.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά πινέλα

Για να φτάσετε τις δύσκολες γωνίες όπου συνήθως κάνουμε τα περισσότερα λάθη, προμηθευτείτε τα σωστά πινέλα και βούρτσες. Προτιμήστε αυτά με ευέλικτα κοντάρια που σχηματίζουν γωνίες ώστε να φτάνετε παντού χωρίς πρόβλημα. Θα γλυτώσετε πολύ χρόνο και θα έχετε καλύτερο, πιο ακριβές αποτέλεσμα.

Για μεγάλους τοίχους πάρτε μεγάλα ρολά

Ένα πολύ απλό αλλά όχι προφανές τιπ που κυριολεκτικά θα σας γλυτώσει τον μισό χρόνο.

Τινάξτε την έξτρα μπογιά

Εάν το πινέλο ή το ρόλο σας έχουν έξτρα μπογιά, τότε είναι πολύ εύκολο να λεκιάσει ο τοίχος. Προσέξτε σε κάθε πινελιά να έχει αποβάλει την επιπλέον μπογιά ακόμη και εάν χρειαστεί έτσι να κάνετε περισσότερες κινήσεις.

Ένα χρώμα κάθε φορά

Εάν το δωμάτιο που θέλετε να βάψετε απαιτεί πολλά χρώματα, τότε πάρτε τον απαραίτητο χρόνο και κάντε ένα χρώμα την κάθε φορά. Έτσι, δεν θα μπλεχτούν τα χρώματα μεταξύ τους, θα τους δώσετε τον χρόνο να στεγνώσουν σωστά και θα προστατέψετε και τις βούρτσες σας.

Όταν θέλετε να κάνετε διάλειμμα τυλίξτε τα πινέλα με πλαστικό

Χρησιμοποιήστε σελοφάν η μία πλαστική σακούλα για να τυλίξετε τα ρολά σας όταν κάνετε διάλειμμα. Τα πινέλα, οι βούρτσες και τα ρολά είναι ακριβά εργαλεία και θέλουν προσοχή. Επιπλέον, εάν τα προσέχετε, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα στους τοίχους.

Να βάφετε προς μία κατεύθυνση 

Προσοχή! Οι πινελιές σας πρέπει να είναι όλες προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι, θα έχετε πολύ πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο βάψιμο του τοίχου.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.