Τα λάθη που κάνεις με τις κουρτίνες

0

Θέλεις στυλ και φαντασία στο χώρο σου; Μήπως είσαι άνθρωπος που λατρεύει το φως μέσα στο δωμάτιο ή πάλι προτιμάς απομόνωση; Ότι και αν διαλέξεις σίγουρα οι κουρτίνες δίνουν άλλο τόνο και γίνονται απαραίτητες σε έναν χώρο. Αν όμως δεν τοποθετηθούν σωστά τότε το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι άξιο θαυμασμού. Και τι θα κάνεις εσύ για να τα γλιτώσεις όλα αυτά;

Πάρε τα σωστά μέτρα για την κουρτίνα

Όταν αποφασίσεις να διαλέξεις κουρτίνες μέτρησε σωστά την απόσταση από το κουρτινόξυλο μέχρι το πάτωμα. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να σέρνεται η κουρτίνα αλλά ούτε να είναι κοντή. Το μήκος της κουρτίνας θα πρέπει να φτάνει μέχρι το δάπεδο χωρίς να κυλιέται γιατί δίνει πιο αρχοντικό στυλ στον χώρο.

Σιδέρωσε τες

Μπορεί να ακούγεται χρονοβόρο και κουραστικό αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό από ένα σπίτι όπου οι κουρτίνες του είναι τσαλακωμένες. Σιδέρωσε με προσοχή τις κουρτίνες σου για να δείξουν και οι καλεσμένη την απαραίτητη προσοχή στον χώρο σου.

Κουρτινόξυλα

Κι όμως! Τα κουρτινόξυλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουρτίνας. Φρόντισε να είναι αρκετά ψηλά και όχι πολύ κοντά στο παράθυρο. Άλλωστε δεν θα φαίνεται η απόσταση με τη κουρτίνα μπροστά. Είναι ένα μικρό τρικ για να φαίνεται η οροφή πιο ψηλά.

Πλάτος

Αν η μπαλκονόπορτα είναι μεγάλη και η κουρτίνα μικρή όσο ο ήλιος αλλάζει θέση εσύ θα αναγκάζεσαι να σηκώνεσαι για να αλλάζεις θέση στη κουρτίνα. Θέλεις κάτι τέτοιο; Φαντάζομαι όχι γι αυτό δώσε σημασία στο πλάτος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο παλάμες απόσταση από κάθε πλευρά.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.