Τι άρωμα έχει το δικό σου σπίτι; Ανακάλυψέ το με τα συλλεκτικά κεριά της ΙΚΕΑ

0

Το άρωμα σίγουρα μπορεί να μας ταξιδέψει. Επιδρά στον εγκέφαλό μας με τρόπο που ξυπνά τις αισθήσεις, επαναφέρει μνήμες και μας γεμίζει θετικά συναισθήματα. Για το λόγο αυτό η συλλεκτική σειρά αρωματικών κεριών OSYNLIG, που προέκυψε από τη συνεργασία της ΙΚΕΑ με τον Ben Gorham, ιδρυτή του πολυτελούς οίκου αρωμάτων και μόδας Byredo, αποτελεί την κατάλληλη προσθήκη για την αναβάθμιση του χώρου μας. OSYNLIG σημαίνει «αόρατο» στα σουηδικά. Αυτή η ονομασία ταιριάζει απόλυτα στη νέα συλλογή που δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει να νιώσουμε κάθε χώρο του σπιτιού με όλες μας τις αισθήσεις.

Ποιο άρωμα είναι το κατάλληλο για το δικό μας σπίτι;

Το σπίτι μας έχει ξεχωριστό άρωμα και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Γι’ αυτό το λόγο, η συλλεκτική σειρά OSYNLIG περιλαμβάνει 13 διαφορετικές προτάσεις αρωμάτων για να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές μας ανάγκες. Η σειρά χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: αρώματα με βάση τη φρεσκάδα, τα άνθη και το ξύλο. Κάθε κερί OSYNLIG έχει τοποθετηθεί σε ένα ξεχωριστό κεραμικό δοχείο. Είναι περασμένο με βερνίκι δύο χρωμάτων, τα οποία εκπροσωπούν τα συστατικά των αρωμάτων του κάθε κεριού. Από κυπαρίσσι με σύκο, μέχρι καπνό με μέλι.

Κάθε κεραμικό δοχείο περιλαμβάνει επίσης μια ειδική σήμανση σε σχήμα τριγώνου. Πρόκειται για μια αναφορά σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους που οι άνθρωποι κατανοούν το άρωμα – τις νότες: σαν έναν συνδυασμό από νότες κορυφής (top notes) που γίνονται αντιληπτές πρώτα, νότες καρδιάς (middle notes) που έρχονται στη συνέχεια και διαρκούν περισσότερο, και νότες βάσης (base notes), οι οποίες σχηματίζουν το κάτω μέρος του τριγώνου και που παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αρώματος. Το δοχείο έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε όταν το κερί τελειώσει, να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ή διακόσμηση.

Η συλλεκτική σειρά OSYNLIG με τα 13 μοναδικά αρωματικά κεριά της είναι ήδη διαθέσιμη στο IKEA.gr.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.