Το απίστευτο OLED panel της LG που διπλώνει και τυλίγεται σαν χαρτί!

0

Εκθέσεις όπως η CES 2016 έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τα νέα προϊόντα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και απλά λανσάρονται στο Las Vegas, αλλά και για τα λεγόμενα «prototypes», τις τεχνολογίες του μέλλοντος που ακόμη βρίσκονται σε εμβρυϊκό στάδιο αλλά είναι αρκετές για να εντυπωσιάσουν και τον πλέον αδιάφορο χρήστη. Όπως η αναδιπλούμενη οθόνη της LG.

rollable panel

Είναι αυτό που τόσα χρόνια ακούμε, αλλά δεν έχουμε δεί στην πράξη. Ναι, υπάρχουν curved τηλεοράσεις, ναι υπάρχουν κυρτές και κοίλες οθόνες σε ορισμένα smartphones (το LG G Flex, καλή ώρα), όμως η οθόνη που κυριολεκτικά θα συμπεριφέρεται σαν… χαρτί, αργεί ακόμα. Υπήρχε, ωστόσο, στη CES ένα πρωτότυπό της!

Με πάχος μόλις 0,18 χιλιοστά, το OLED panel της LG ήταν εκεί για τους δημοσιογράφους, τυλιγμένο σε λειτουργία πάνω σε ένα stand, αλλά και εκτός λειτουργίας ώστε να «παίξουν» με αυτό στα χέρια τους. Αυτό, διότι δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα τροφοδοσίας του ασύρματα και φυσικά δε «χωράνε» καλώδια σε τέτοιες τεχνολογίες. Ωστόσο, έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς μπορούσε να διπλωθεί ή να τυλιχτεί σε «ρολό» με την ίδια ευκολία που θα τύλιγε κανείς ένα χαρτί!

rollable lg

Προς το παρόν έχει ανάλυση 810×1200 pixels και διαγώνιο 18 ιντσών, αλλά αυτά τα specs θα βελτιωθούν σημαντικά στο μέλλον. Το κυριότερο είναι να μπορούν να τροφοδοτηθούν ασύρματα για αρκετή ώρα και φυσικά να αντέχουν στο χρόνο, μετά από εκατοντάδες αναδιπλώσεις. Το μέλλον προμηνύεται εντυπωσιακό…

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.