Αυτό είναι το «πιο επιθυμητό σπίτι στην Σουηδία»

0

H εταιρεία Tham & Videgård επιχείρησε να φανταστεί πως θα ήταν το σπίτι που θα ήθελε κάθε Σουηδός, συνδυάζοντας τα περίφημα Falun, τα κοκκινοβαμμένα σπίτια της εξοχής και την λειτουργικότητα ενός κουτιού.

Η μεσιτική Hemnet ανέθεσε στους αρχιτέκτονες Bolle Tham και Martin Videgård να σχεδιάσουν το πιο επιθυμητό σπίτι στην Σουηδία, κάτι έκαναν βασιζόμενοι στα στατιστικά που βγήκαν μέσα από τις 86.000 online αγγελίες που είχε η εταιρεία. Χρειάστηκε να αναλυθούν 200 εκατομμύρια clicks από users που αναζητούν καθημερινά το τέλειο για τα γούστα τους σπίτι, βάζοντας κάτω παράγοντες όπως τα τετραγωνικά, τον αριθμό των δωματίων, τα υλικά που θα είναι φτιαγμένο, και φυσικά την τιμή. Και έτσι κατέληξαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Είναι ένα σπίτι χτισμένο από 2 εκατομμύρια Σουηδούς»
θα πουν οι δύο αρχιτέκτονες που το πείραμά τους αναμένεται να βρει κι άλλους μιμητές. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία κατασκευή που συνδυάζει τα στατιστικά μαζί με την λειτουργικότητα ενός κουτιού, συνδυασμένη με την ποιότητα κατασκευής ενός Falun. Η οποία, αν κάποτε γίνει πράξη, θα έχει 120 τετραγωνικά εμβαδό και αξία περίπου 300.000 ευρώ. 

Ideal Swedish House
Βάση αυτής της υποθετικής ιδιοκτησίας ήταν η ψηλοτάβανη κατασκευή και η «ανοιχτή» κουζίνα που ενώνεται άμεσα με την τραπεζαρία.

Ideal Swedish House 2
Η βεράντα είναι «εντοιχισμένη» μέσα στον κύβο και προσφέρει μία ανάσα δροσιάς.

The-Hemnet-Home_Tham_Videgard_dezeen_468_6
Τι θα λέγατε για έναν υπέροχο φεγγίτη στο μπάνιο σας;

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.