Τώρα το σπίτι μυρίζει τέλεια κάθε μέρα

0

Πολλές φορές το σπίτι σας θα θέλατε να μυρίζει υπέροχα αλλά μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή έξω επιστρέφεις στο σπίτι και χωρίς ιδιαίτερο λόγο μυρίζει άσχημα και περίεργα. Όταν συμβαίνει αυτό το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το αποσμητικό χώρου. Πώς θα σου φαινόταν όμως να κάνεις το δικό σου αποσμητικό χώρου;

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο – λεβάντα, λεμόνι, πορτοκάλι, κανέλα ή μέντα. Χρησιμοποιήστε ένα άρωμα που σας αρέσει ή μπορείτε να τα συνδυάσετε για να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική μυρωδιά.
Αποσταγμένο νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη σόδα και το αιθέριο έλαιο καλά. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και γεμίζουμε μέχρι πάνω με αποσταγμένο νερό. Τέλος, σφραγίζουμε και ανακινούμε καλά. Είναι έτοιμο για χρήση.

Άλλη μια συνταγή όπου μυρίζει φθινόπωρο είναι η παρακάτω. Θα χρειαστεί να αφήσετε αναμμένο το μάτι της κουζίνας για αρκετές ώρες όμως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Υλικά
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 ξυλάκια κανέλας
4 ολόκληρα γαρίφαλα
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετούμε νερό μέχρι τη μέση. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν όλη μέρα απλώς ελέγχουμε περιοδικά τη στάθμη του νερού και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.