Αυτά τα παραδοσιακά πασχαλινά μπισκότα είναι γεμάτα με σταφίδες και μπαχαρικά πριν κοπούν σε χαριτωμένα πασχαλινά σχήματα.
Συστατικά
- 110gr βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 110gr άχνη ζάχαρη, συν επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 αυγό ελευθέρας βοσκής χωρισμένο
- 225gr απλό αλεύρι, κοσκινισμένο, συν επιπλέον για το ξεσκόνισμα
- καλή πρέζα ανάμεικτο μπαχαρικό
- 55gr σταφίδες
- 30gr ζαχαρωμένη φλούδα
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο 170C/150C Ανεμιστήρας. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού μέχρι να ενωθεί καλά.
- Διπλώστε το αλεύρι στο μείγμα και στη συνέχεια ανακατέψτε το ανάμεικτο μπαχαρικό, τα φραγκοστάφυλα και την ζαχαρωμένη φλούδα. Ρίξτε αρκετό γάλα για να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε τα μπισκότα με αυλακωτούς και πασχαλινούς κόφτες. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο, αλείφετε με το ασπράδι, πασπαλίζετε με ζάχαρη και τα αφήνετε στο φούρνο για 5-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα μπισκότα από το ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Καλή επιτυχία!