Ξεβούλωσε το σιφόνι χωρίς καθόλου χημικά!

0

Ένας βουλωμένος νεροχύτης μπάνιου ή κουζίνας μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό και δύσκολο πρόβλημα, αλλά δεν χρειάζεται πάντα να καταφεύγετε σε ακριβά χημικά καθαριστικά αποχέτευσης ή σε υδραυλικό. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε συχνά να ξεβουλώσετε μόνοι σας το βουλωμένο σιφόνι. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Βραστό νερό: Ξεκινήστε με την πιο απλή λύση. Βράζουμε στον βραστήρα νερό και το ρίχνουμε προσεκτικά στην βουλωμένη αποχέτευση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να σπάσει και να ξεπλύνει τα μικρά φράγματα που προκαλούνται από λίπος, αφρό σαπουνιού ή μαλλιά.

Έμβολο: Εάν το βραστό νερό δεν κάνει δουλειά, χρησιμοποιήστε ένα έμβολο. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό στο νεροχύτη για να καλύψει το κύπελλο του εμβόλου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το έμβολο πάνω από την αποχέτευση και αντλήστε το δυνατά πάνω-κάτω. Αυτό δημιουργεί πίεση που μπορεί να αποσπάσει το φράξιμο.

Μαγειρική σόδα και ξύδι: Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/2 φλιτζάνι ξύδι και ρίξτε το στην αποχέτευση. Καλύψτε την αποχέτευση με ένα πανί ή βύσμα για να παγιδευτεί η δράση του αφρισμού μέσα. Μετά από περίπου 15 λεπτά, ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό νερό. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να διασπάσει τα φράγματα που προκαλούνται από οργανική ύλη.

Κρεμάστρα καλωδίων ή εργαλείο Zip-It: Μερικές φορές, το φράγμα δεν είναι προσβάσιμο. Ισιώστε μια συρμάτινη κρεμάστρα ή χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο Zip-It για να ψαρέψετε τρίχες ή υπολείμματα που μπορεί να έχουν κολλήσει πιο βαθιά στην αποχέτευση.

Χειροκίνητη αφαίρεση: Για επίμονα βουλώματα, αφαιρέστε το πώμα ή την παγίδα του νεροχύτη, αν είναι δυνατόν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει έναν κουβά ή πετσέτα κάτω από τους σωλήνες για να πιάσει τυχόν νερό. Επιθεωρήστε και αφαιρέστε το φράξιμο χειροκίνητα.

Θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις μεθόδους και εάν το φράξιμο επιμένει ή επιδεινώνεται, συνιστάται να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια σε υδραυλικούς. Χρησιμοποιώντας αυτά τα απλά υλικά και μεθόδους, μπορείτε συχνά να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη του μπάνιου ή της κουζίνας σας και να τον επαναφέρετε σε πλήρη λειτουργικότητα χωρίς την ανάγκη σκληρών χημικών ή δαπανηρών επισκευών.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.