Ο τρόπος να σταματήσεις να πετάς φαγητό!

0

Το φθινόπωρο παρουσιάζει μια εξαιρετική ευκαιρία για την καταπολέμηση ενός παγκόσμιου ζητήματος: της σπατάλης τροφίμων. Ενώ η εποχή είναι συνώνυμη με το latte μπαχαρικών κολοκύθας και τα χορταστικά μαγειρευτά, είναι σημαντικό να θυμάστε τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης φαγητού.

Η γενναιοδωρία του φθινοπώρου, με την αφθονία των φρούτων και των λαχανικών, μας βάζει συχνά στον πειρασμό να εφοδιαζόμαστε με πολλά, μόνο για να αφήσουμε κάποια από αυτά να χαλάσουν. Φέτος, ας κάνουμε μια συνειδητή προσπάθεια να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων. Δείτε πώς:

Προγραμματισμός γευμάτων

Προγραμματίστε τα γεύματά σας και κάντε μια λίστα αγορών για να αποφύγετε τις υπεραγορές. Να είστε ρεαλιστές για το τι μπορείτε να καταναλώσετε, ώστε να μην χαλάσει.

Αγκαλιάστε τις ατέλειες

Πολλά τέλεια βρώσιμα φρούτα και λαχανικά απορρίπτονται λόγω εμφανισιακών ατελειών. Επιλέξτε ένα «άσχημο» προϊόν. Έχει εξίσου καλή γεύση.

Δωρεά σε Τράπεζες Τροφίμων

Υποστηρίξτε τις τοπικές τράπεζες τροφίμων δωρίζοντας πλεονάζοντα μη ευπαθή είδη ή κονσέρβες.

Κομπόστ

Μετατρέψτε τα υπολείμματα τροφών σε κομπόστ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τις γλάστρες και τα φυτά σας, αντί να τα στείλετε στη χωματερή.

Έλεγχος μερίδων

Σερβίρετε λογικές μερίδες για να αποφύγετε τα υπολείμματα που δεν μπορούν μετά να καταναλωθούν.

Μοιραστείτε τα

Αν έχετε πάρα πολλά μήλα ή κολοκυθάκια, ή οτιδήποτε είναι σε πλεόνασμα από αυτά που θα καταναλώσετε, μοιραστείτε τα με τα αδέρφια σας και τις οικογένειές τους ή με φίλους ή ακόμα και με γείτονες.

Η καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων αυτό το φθινόπωρο είναι ένας μικρός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να συνεισφέρετε σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Προσέχοντας τις διατροφικές μας επιλογές, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις απολαύσεις της εποχής, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Έτσι, καθώς απολαμβάνετε μια νόστιμη φέτα κολοκυθόπιτας, θυμηθείτε τη σημασία του να μετράμε κάθε μπουκιά και να διατηρούμε τους πολύτιμους πόρους μας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.