Ζωγραφική υφασμάτινων επίπλων: Καλή ιδέα ή συνταγή για καταστροφή;

0

Η προσθήκη μιας στρώσης χρώματος στα υφασμάτινα έπιπλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναβαθμίσετε τα έπιπλά σας και να τους δώσετε μια νέα εμφάνιση. Είτε το ύφασμα έχει φθαρεί, είτε απλά το έχετε βαρεθεί. Το βάψιμο πάνω του είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε το σκελετό του κρεβατιού, το κεφαλάρι, την καρέκλα ή τον καναπέ σας. Αυτή η μέθοδος δεν είναι απλή, ωστόσο, οι DIYers αντιμετωπίζουν προκλήσεις με τη διατήρηση της απαλότητας και την ομοιόμορφη εμφάνιση μετά το στέγνωμα του χρώματος. Ναι, το βάψιμο υφασμάτινων επίπλων θα μπορούσε να καταλήξει σε καταστροφή, αλλά μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά.

Προτού βάψετε το έπιπλο με υφασμάτινη ταπετσαρία, πρώτα βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι που θα ωφεληθεί πραγματικά αν το φρεσκάρετε. Ένα κομμάτι με χαλαρό ύφασμα ή τρύπες και σκισίματα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο όταν το ύφασμα είναι σε καλή κατάσταση. Είναι επίσης καλύτερο να έχετε πιο σκούρο χρώμα και να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο βαφής που ταιριάζει καλά με το συγκεκριμένο ύφασμα που χρησιμοποιείτε για να έχετε καλή κάλυψη.

Κοινά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Είναι αυτό το έργο DIY μια καλή ιδέα ή μια συνταγή για καταστροφή; Εξαρτάται από το πώς το κάνεις. Δύο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν στεγνώνει το χρώμα είναι ότι αφήνει κηλίδες ή ότι το ύφασμα σκληραίνει. Πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα δεν πρέπει να βαφτεί απευθείας. Μια συμβουλή είναι να ασταρώσετε πρώτα την επιφάνεια για να σφραγίσετε το ύφασμα.

Περάστε μια στρώση αστάρι, τρίψε το λίγο με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο, περάστε μια δεύτερη στρώση και αφήστε να στεγνώσει. Μετά από ένα τελευταίο τρίψιμο, είναι έτοιμο να βαφτεί κανονικά. Το αστάρωμα δημιουργεί μια σταθερή βάση, όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλες επιφάνειες, και επιτρέπει στο μαξιλάρι επίπλων από κάτω να διατηρήσει τη συνοχή του. Ένα άλλο προϊόν που μπορεί να δημιουργήσει ένα συμπαγές στρώμα μεταξύ βαφής και υφάσματος είναι το μαλακτικό υφασμάτων. Το τρίψιμο μετά το βάψιμο θα σας βοηθήσει επίσης να απαλλαγείτε από κηλίδες και στίγματα. Περιμένετε να στεγνώσει τελείως το χρώμα και στη συνέχεια τρίψτε το ελαφρά, ώστε η επιφάνεια να είναι λεία.

Όταν αγοράζετε χρώμα, αγοράστε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που είναι ειδικά για έπιπλα από ύφασμα. Το χρώμα κιμωλίας συνιστάται ιδιαίτερα για αυτόν τον τύπο εφαρμογής. Πριν το αστάρωμα, προετοιμάστε το έπιπλο σας σκουπίζοντας τυχόν σκόνη και βρωμιά, ώστε να έχετε έναν καθαρό καμβά. Για να αποφύγετε τις κηλίδες ενώ βάφετε, προμηθευτείτε ποιοτικό χρώμα και πάρτε αρκετό από αυτό, ώστε να μην χρειάζεται να το τσιγκουνευτείτε. Επίσης, πάρτε ένα πινέλο που είναι κατασκευασμένο για τον τύπο βαφής που χρησιμοποιείτε. Η τήρηση αυτών των διαδικασιών και η χρήση των σωστών υλικών θα βοηθήσει πολύ στο να διασφαλίσετε ότι το έργο της βαφής επίπλων σας θα είναι υπέροχο.

Share it!

Γράψε το δικό σου Σχόλιο!