4 χαρακτηριστικά διαρρύθμισης σπιτιού που είναι εκτός μόδας σήμερα

0

Η διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση ενός αγοραστή σπιτιού να αγοράσει ή όχι το ακίνητο. Όλοι έχουμε συναντήσει σπίτια με διαρρύθμιση που έφτιαχναν κάποτε τα οποία στην πράξη είναι εντελώς άβολα αλλά πλέον και εκτός μόδας.

Αλλά, τι είναι μια κακή διαρρύθμιση;

Απομονωμένο σαλόνι:

Ένα σαλόνι που είναι απομονωμένο από άλλα δωμάτια του σπιτιού δημιουργεί απομόνωση. Τέτοια δωμάτια συνδέονται γενικά μόνο με την είσοδο και κανένα άλλο δωμάτιο στο σπίτι. Αυτό μπορεί να είναι μια αιτία αποσύνδεσης μεταξύ των ενοίκων του σπιτιού. Τους κρατά μακριά από το υπόλοιπο σπίτι κάνοντάς το ενοχλητικό.

Κύρια κρεβατοκάμαρα κοντά στην είσοδο:

Δεν θα θέλατε κάποιος να έχει πλήρη θέα στο κύριο υπνοδωμάτιό σας τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι σας. Το να είναι το πιο ιδιωτικό δωμάτιο του σπιτιού, ξαφνικά το πιο δημόσιο είναι κάπως άβολο ειδικά όταν μαζεύονται καλεσμένοι.

Τραπεζαρία στο κέντρο του σπιτιού:

Φανταστείτε να πηγαίνετε γύρω από την τραπεζαρία για να μετακινηθείτε από τον έναν χώρο στον άλλο. Μπορεί να αποσπά την προσοχή και να αποτελεί εμπόδιο. Μια τραπεζαρία που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σπιτιού είναι μια κακή διάταξη των επίπλων. Κάθε δωμάτιο πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο για να είναι βολικό.

Χωρίς συνδεδεμένα μπάνια:

Σε πολλές παλιές κατασκευές, τα υπνοδωμάτια δεν διαθέτουν μπάνια. Κάποιος πρέπει να βγει από την κρεβατοκάμαρα για να έχει πρόσβαση στα μπάνια. Αυτό θεωρείται κακή διαρρύθμιση αφού μιλάμε για την διακοπή ιδιωτικότητας. Μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό το κάθε δωμάτιο να έχει και το δικό του μπάνιο αλλά τουλάχιστον ας μην περνάμε μέσα από το σαλόνι για να πάμε στο μπάνιο. 

Ένα από τα βασικά πράγματα που κοιτάμε πριν αγοράσουμε ή νοικιάσουμε ένα σπίτι είναι η διαρρύθμισή του. Ακόμα κι όταν διαθέτει αρκετά τετραγωνικά και θεωρείται μεγάλο και άνετο μπορεί αυτό να χαθεί αν η διάταξη των επίπλων αλλά και των δωματίων δεν είναι βολικά στην καθημερινότητά μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.