4 τρόποι να κάνεις το μπάνιο σου να φαίνεται μεγαλύτερο

0

Ακόμη και εάν το μπάνιο σου είναι μικρό, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις να φαίνεται μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Σου έχουμε μερικούς από αυτούς τους εύκολους και οικονομικούς τρόπους.

Αντικατάστησε την πόρτα της ντουσιέρας με κουρτίνα

Εάν η ντουσιέρα σου έχει πόρτα που ανοίγει προς τα μέσα, ίσως είναι καλή ιδέα να την αντικαταστήσεις με κουρτίνα. Με αυτόν τον τρόπο το μπάνιο θα γίνει πολύ πιο άνετο και θα χρησιμοποιήσεις τον έξτρα χώρο για να τοποθετήσεις πράγματα που ίσως δεν χωρούσαν προηγουμένως. Εναλλακτικά, εξέτασε την δυνατότητα να αντικαταστήσεις την πόρτα με συρόμενη.

Εκμεταλλεύσου τον χώρο κάτω από τον νιπτήρα

Γιατί να αφήσεις ανεκμετάλλευτο τον χώρο κάτω από τον νιπτήρα; Εάν είναι δύσκολο να τοποθετήσεις ράφια ή ένα μικρό ντουλαπάκι μπορείς να πάρεις ένα κουτί μπάνιου και να βάλεις μέσα το απορρυπαντικό, την χλωρίνη, το καθαριστικό των τζαμιών κτλ. Έτσι, θα απελευθερωθεί ο χώρος που τα είχες πριν, όπως το κενό δίπλα από την λεκάνη, που τα τοποθετούν οι περισσότεροι. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις τον κάδο κάτω από τον νιπτήρα.

Bonus: Εάν φτιάχνεις τώρα το σπίτι σου, σκέψου την εναλλακτική να εγκαταστήσεις γωνιακό νιπτήρα. Έτσι, θα γλυτώσεις πολύ χώρο ενώ το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ωραίο. Το μπάνιο θα φαίνεται με μία μόνο αλλαγή αρκετά μεγαλύτερο.

Βάλε μεγαλύτερο καθρέπτη

Ένας μεγαλύτερος καθρέφτης θα κάνει κατευθείαν το μπάνιο να δείχνει μεγαλύτερο. Ακόμη και το μικρότερο μπάνιο, θα μοιάζει πολύ πιο ευρύχωρο με έναν μεγάλο καθρέφτη στη μέση. Σκέψου επίσης ότι με μεγαλύτερο καθρέφτη, τα πρωινά που βιάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καθρέφτη δύο άτομα ταυτοχρόνως.

Βάλε κρεμάστρες πίσω από την πόρτα του μπάνιου

Οι κρεμάστρες είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν και θα σου γλυτώσουν πολύ χώρο. Θα μπορείς να κρεμάς εκεί τις πετσέτες σου, τα μπουρνούζια κτλ. Προσοχή: πριν αγοράσεις κρεμάστρες μπάνιου φρόντισε να πάρεις τις σωστές διαστάσεις ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα όταν ανοίγεις την πόρτα.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.