Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά τηλεοράσεων Real 8K με τον επεξεργαστή επόμενης γενιάς AI στην CES 2020

0

Ο εξελιγμένος επεξεργαστής Alpha 9 Gen 3 AI φέρνει βελτιστοποιημένη εικόνα και ήχο στη σειρά εκπληκτικών οθονών 8K της εταιρείας.  

Η LG Electronics (LG), η εταιρεία που προσφέρει την πραγματική εμπειρία Real 8K, θα παρουσιάσει τη διευρυμένη σειρά 8K τηλεοράσεων την επόμενη εβδομάδα στη CES® 2020. Οι οκτώ νέες LG τηλεοράσεις 77 και 65 ιντσών έρχονται να συμπληρώσουν τα μοντέλα 88 και 75 ιντσών που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Η σειρά για το 2020 έχει μεγάλη ποικιλία και περιλαμβάνει premium τηλεοράσεις LG SIGNATURE OLED 8K 88 και 77 ιντσών (μοντέλα 88/77 OLED ZX) και προηγμένες τηλεοράσεις LG NanoCell (μοντέλα 75/65 Nano99, 75/65 Nano97, 75/65 Nano95), με κάθε μοντέλο να ξεπερνά τον νέο επίσημο ορισμό 8K Ultra HD της βιομηχανίας που καθορίζεται από την Ένωση Τεχνολογιών Καταναλωτών (CTA), και με αξιόπιστα ανεξάρτητα εργαστήρια, όπως η TÜV Rheinland, να επικυρώνουν ότι η LG SIGNATURE OLED 8K και η LG 8K NanoCell TV ξεπερνούν αυτόν τον ορισμό.*

Οι τηλεοράσεις LG 8K όχι μόνο αποδίδουν Real 8K, αλλά παρέχουν στους καταναλωτές πολλούς τρόπους για να απολαύσουν την εμπειρία Real 8K. Τα νέα μοντέλα προσφέρουν δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου 8K χάρη στη μεγάλη επιλογή πηγών περιεχομένου 8K από ψηφιακές εισόδους HDMI και USB, συμπεριλαμβανομένων κωδικοποιητών όπως τα HEVC, VP9 και AV1, τα οποία υποστηρίζονται από σημαντικούς πάροχους streaming όπως το YouTube. Οι LG τηλεοράσεις 8K υποστηρίζουν ροή περιεχομένου 8K σε ταχύτατο 60FPS και έχουν πιστοποιηθεί για την απόδοση 8K 60P μέσω HDMI.

Οι πιο πρόσφατες τηλεοράσεις 8K της LG διαθέτουν αναβαθμισμένη απόδοση χάρη στον νέο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 3 AI. Αξιοποιώντας την τεχνολογία deep learning, η σειρά για το 2020 προσφέρει βελτιστοποιημένη ποιότητα εικόνας και ήχου για όλους τους τύπους περιεχομένου μέσω της αναβάθμισης 8K με τεχνολογία AI. Βασισμένη σε ένα έξυπνο δίκτυο deep learning, η αναβάθμιση 8K με τεχνολογία AI παρέχει ζωντανές και ακριβείς εικόνες 8Κ, αναλύοντας το περιεχόμενο και εφαρμόζοντας το Quad Step Noise Reduction και τον ενισχυτή Sharpness Enhancer με βάση τη συχνότητα, για να αυξήσει την χαμηλή ανάλυση και να φτάσει σε σχεδόν τέλειο 8Κ.

Το AI Picture Pro του επεξεργαστή Α9 Gen 3 μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα και κείμενο στην οθόνη, να ρυθμίζει με ακρίβεια και να διορθώνει το κάθε πρόσωπο ώστε να παράγει πιο φυσικούς τόνους δέρματος, σαφώς καθορισμένα χαρακτηριστικά προσώπου και πιο σαφείς χαρακτήρες. Επιπλέον, η επιλογή Auto Genre Selection αναγνωρίζει τον τύπο του περιεχομένου που παρακολουθεί ο χρήστης και εφαρμόζει αυτόματα τις ιδανικές ρυθμίσεις εικόνας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα εικόνας σε τέσσερα είδη: ταινία, σπορ, διαχρονικές επιτυχίες και κινούμενα σχέδια.

Το AI Sound Pro της LG αναλύει και ταξινομεί τον ήχο του περιεχομένου μεταξύ πέντε κατηγοριών – μουσικά, κινηματογραφικά, αθλητικά, θεατρικά ή ειδησεογραφικά – για πιο σαφείς φωνές και πλούσιους, πιο καθαρούς ήχους υπόβαθρου. Οι λέξεις των ομιλιών απομονώνονται και ο όγκος τους αυξάνεται, καθιστώντας ευκολότερο για τους θεατές να τις κατανοήσουν την ώρα που υπάρχουν θόρυβοι στο υπόβαθρο και η σκηνή γίνεται σε εικονικό 5.1 περιβάλλον, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία θέασης.

Εκτός από την εξαιρετική εμπειρία προβολής, οι τηλεοράσεις LG 8K προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης που καθίσταται εφικτό μέσω της τεχνολογίας AI. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν συμβατές συσκευές IoT απευθείας από το Home Dashboard της τηλεόρασης, ενώ το Hands-Free Voice Control επιτρέπει στους θεατές να ελέγχουν εύκολα πολλές συνδεδεμένες συσκευές με φωνητικές εντολές τους, ακόμα και από την άλλη άκρη του δωματίου. Διαθέσιμη σε 144 χώρες, η φωνητική αναγνώριση ThinQ ενσωματώνεται σε κάθε τηλεόραση LG 8K. Με τη δημοφιλή πλατφόρμα smart TV της LG, το webOS, οι νέες τηλεοράσεις υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2 και το HomeKit, καθώς και το Google Assistant και το Amazon Alexa, ενώ το Amazon Alexa Premium Far-Field θα είναι διαθέσιμο στο μέλλον.

«Η LG δεσμεύεται να προσφέρει στους καταναλωτές μια εξαιρετική εμπειρία θέασης», δήλωσε ο Park Hyoung-sei, Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Με τις τηλεοράσεις LG 8K OLED και NanoCell, οι καταναλωτές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι αγοράζουν διαχρονικά προϊόντα, τα οποία θα προσφέρουν ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας ανεξάρτητα από τη μορφή».

Η πλούσια σειρά τηλεοράσεων 8K της LG θα είναι διαθέσιμη στην CES 2020 από τις 7-10 Ιανουαρίου στο περίπτερο της εταιρείας (#11100, Central Hall, Las Vegas Convention Center). Μπορείτε να δείτε και άλλες ανακοινώσεις της LG για την  CES ακολουθώντας το hashtag #LGCES2020 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*Τα αποτελέσματα των δοκιμών για τις νέες τηλεοράσεις LG SIGNATURE OLED 8K 77 ιντσών και NanoCell 8K 65 ιντσών (σειρά Nano97) επιβεβαιώθηκαν από την TÜV Rheinland ότι ξεπερνούν τις ελάχιστες απαιτήσεις (Contrast Modulation) για απόδοση Real 8K.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.