5 εύκολες κινήσεις για να μεταμορφώσετε οικονομικά το καθιστικό σας!

0

Το καθιστικό είναι ένα από τα δωμάτια στο οποίο περνάτε τον περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα. Άρα λογικό είναι να κουράζεστε εύκολα τους ίδιους και τους ίδιους χρωματικούς συνδυασμούς, τα ίδια υλικά και τα ίδια μοτίβα. Υπάρχουν πολλές εύκολες, απλές και οικονομικές λύσεις που θα ανανεώσουν το περιβάλλον του καθιστικού σας. Παρακάτω θα βρείτε 5 από τις πλέον αποτελεσματικές.

 

Χρώμα Αποτελεί την πιο εύκολη λύση για να εμφυσήσετε νέα πνοή σε οποιονδήποτε χώρο. Η διαδικασία αυτή καθεαυτή δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Επιπλέον, αν δεν είστε σίγουροι για την αλλαγή, μπορείτε να περιορίσετε το νέο χρώμα σε έναν τοίχο. Φροντίστε το χρώμα που θα επιλέξετε να ταιριάζει με εκείνο που κυριαρχεί στις υπόλοιπες επιφάνειες του καθιστικού σας.

Καλύμματα Τα καλύμματα δίνουν νέο look στα ήδη υπάρχοντα έπιπλά σας, ενώ σας επιτρέπουν να «κουκουλώσετε» τυχόν φθορές που δεν θέλετε να βρίσκονται σε κοινή θέα.  Επιπλέον, σας προσφέρουν πληθώρα επιλογών τόσο σε χρώματα όσο και σε μοτίβα (φλοράλ, ασπρόμαυρο, κλπ.), είναι πολύ οικονομική λύση, ενώ είναι εύκολο να τα (ξανά)αλλάξετε ανά πάσα στιγμή.

Αντιθέσεις Αντί να επιλέξετε τα μαξιλάρια σας με βάση τον καναπέ σας, προσπαθήστε να τα ταιριάξετε με τους τοίχους του καθιστικού σας. Αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί ή είστε φαν της μονοχρωμίας, καλό είναι να επιλέξετε χρώματα που θα δημιουργήσουν έντονες αντιθέσεις.

Πίνακες και κάδρα Αν έχετε ελεύθερες επιφάνειες, δοκιμάστε να τις γεμίσετε με έναν μεγάλο πίνακα, αφίσες, ή ακόμα και πολλά μικρά κάδρα με φωτογραφίες.

Διαρρύθμιση Ο πιο άμεσος τρόπος για να αλλάξετε το look του καθιστικού σας είναι να «πειράξετε» τη διαρρύθμιση του χώρου. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε νέες γωνίες, αλλάζοντας τα σημεία αναφοράς των επίπλων σας. Για παράδειγμα, αν έχετε διαμορφώσει τη διάταξη του καθιστικού σας έτσι ώστε τα έπιπλά να «κοιτούν» προς το τζάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα αναδιατάξτε με βάση κάποιο άλλο σημείο αναφοράς (πχ. την τηλεόραση σας).

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.