5 Σπίτια βγαλμένα από παραμύθι που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

0

Στον χώρο της αρχιτεκτονικής υπάρχει μια ιδιότροπη κατηγορία που αιχμαλωτίζει τη φαντασία και μας μεταφέρει στις σελίδες ενός παραμυθιού. Αυτά τα πέντε σπίτια, με τα μαγευτικά σχέδια και τα μαγικά τους στοιχεία, ζωντανεύουν τη γοητεία των φαντασιώσεων του παραμυθιού.

Hobbit House (Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο):

Φωλιασμένο στους λόφους της Ουαλίας, το Hobbit House είναι μια πραγματική ενσάρκωση του J.R.R. Η Μέση Γη του Τόλκιν. Χτισμένη μέσα στο τοπίο με οροφή με γρασίδι, στρογγυλεμένη πόρτα και άνετους εσωτερικούς χώρους, αυτή η κατοικία είναι ένα τέλειο καταφύγιο για όσους αναζητούν μια νότα φαντασίας στην καθημερινή τους ζωή.

Mushroom House (Σινσινάτι, ΗΠΑ):

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Terry Brown, το Mushroom House στο Σινσινάτι μοιάζει με ένα σύμπλεγμα γιγάντων μανιταριών. Το οργανικό, απόκοσμο σχήμα και τα ζωηρά χρώματά του το κάνουν να φαίνεται σαν να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού, δημιουργώντας έναν παιχνιδιάρικο και σουρεαλιστικό χώρο διαβίωσης.

Swiss Family Robinson Treehouse (Walt Disney World, ΗΠΑ):

Εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία, το Swiss Family Robinson Treehouse στο Walt Disney World στη Φλόριντα στέκεται ψηλά ως αρχιτεκτονικό θαύμα. Ένα δίκτυο ξύλινων πλατφορμών και σχοινιών γεφυρών που κρέμονται ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό περιπέτειας και άνεσης.

The Crooked House (Σόποτ, Πολωνία):

Το The Crooked House (Krzywy Domek) βρίσκεται στους πολυσύχναστους δρόμους του Sopot, στην Πολωνία, είναι μια κατασκευή εμπνευσμένη από παραμύθια που αψηφά τους αρχιτεκτονικούς κανόνες. Η στρεβλή και ιδιότροπη πρόσοψή του, που μοιάζει με εικονογράφηση βιβλίου ιστοριών, προσθέτει μια νότα μαγείας στο τοπίο της πόλης.

Κάστρο Neuschwanstein (Βαυαρία, Γερμανία):

Αν και δεν είναι μια κατοικία, το Κάστρο Neuschwanstein αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα για την παραμυθένια γοητεία του. Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου στη Βαυαρία της Γερμανίας, αυτό το κάστρο του 19ου αιώνα χρησίμευσε ως έμπνευση για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης της Disney, με πυργίσκους, κωδωνοστάσια και ένα γραφικό σκηνικό που μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια περασμένη εποχή.

Αυτά τα πέντε σπίτια-κάστρα επιδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία που μπορούν να επηρεάσουν την αρχιτεκτονική, μετατρέποντας τις συνηθισμένες κατοικίες σε ασυνήθιστα, παραμυθένια ονειρικά σπίτια. Ο καθένας μας προσκαλεί να μπούμε σε έναν κόσμο όπου η πραγματικότητα και η φαντασία συνυπάρχουν απρόσκοπτα, αφήνοντας μια μόνιμη εντύπωση και με το στόμα ανοιχτό!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.