Αυτά είναι τα τρόφιμα που ζούν για πάντα εκτός ψυγείου!

0

Όταν αγοράζεις προϊόντα για το σπίτι, είναι αναγκαίο να βλέπεις την ημερομηνία λήξης τους. Πρώτον για να μην δώσεις τσάμπα τα χρήματα σου και δεύτερον για να μην πάθεις και κάτι. Για τέτοια είσαι τώρα; Με αφορμή λοιπόν την σοκολάτα που αγόρασα εγώ προχθές και είχε λήξει μέρες πριν (όπως καταλαβαίνεις, ζω), αποφάσισα να ψάξω ποιες τροφές δεν έχουν καθόλου ημερομηνία λήξης.

Πάνω κάτω τις περισσότερες τις ξέρεις, όχι όλες όμως. Δες ποιες είναι:

1. Ο στιγιμαίος καφές. Αν τον βάλεις στο ψυγείο και ξεχάσεις να τον χρησιμοποιήσεις ή να τον βγάλεις από αυτό, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα απολύτως.

2. Τα φασόλια. Κι όμως παραμένουν ανέπαφα, μιας κια όσο καιρό και να τα έχεις αγοράσει, δεν πρόκειται να χάσουν την διατροφική τους αξία.

3. Το λευκό ρύζι. Δεν παθαίνει απολύτως τίποτα σε σχέση με το καστανό, μιας και περιέχει πολύ λιγότερα έλαια.

ryzi

4. Το μέλι. Μπορεί να σκληρύνει και να αλλάξει το χρώμα μετά από ένα μεγάλο διάστημα, αλλά και πάλι δεν θα έχεις πρόβλημα στο να το χρησιμοποιήσεις. Στην περίπτωση πάντως που έχει δημιουργήσει κρυστάλλους, μπορείς να το βάλεις σε ένα βάζο με ζεστό νερό για να μαλακώσει ξανά.

5. Η ζάχαρη. Για να διατηρηθεί η ζάχαρη, χρειάζεται να την έχεις σε ένα βάζο που δεν θα μπαίνει αέρας. Και αυτό γιατί μπορεί να μην χαλάει, αλλά μπορεί να σκληρύνει ωστόσο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.