Αναβάθμισε τη διαμονή στο σπίτι με φυτά εσωτερικού χώρου!

0

Το lockdown είναι πια πραγματικότητα για όλους μας και γι’ αυτό το λόγο το σπίτι μας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα την περίοδο που διανύουμε. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα πολύ όμορφο στοιχείο διακόσμησης. Μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα, γρήγορα και οικονομικά το σπίτι και να αποτελέσουν μια ευχάριστη ασχολία εν μέσω κορονοϊού. Εκτός από την αίσθηση φρεσκάδας και ομορφιάς που δίνουν, η τοποθέτησή τους στην οικία μας μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη. 

Μια από τις πιο ευεργετικές επιδράσεις σίγουρα είναι ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Παράλληλα, αποτελούν και το καλύτερο φυσικό αρωματικό, καθώς δεν έχουν χημικές ουσίες, όπως τα προϊόντα του εμπορίου που χρησιμοποιούμε γι’ αυτό το λόγο. Κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι τα φυτά στο σπίτι λύνουν μια για πάντα το πρόβλημα της αϋπνίας. Σύμφωνα με έρευνα βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Παρόμοια είναι και η επίδρασή τους κατά τη διάρκεια της μελέτης, αφού μειώνουν το στρες και αυξάνουν την παραγωγικότητα. Επιπλέον, αυξάνουν τα επίπεδα της αισιοδοξίας, βοηθούν την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της μοναξιάς και ενισχύουν την πνευματική υγεία. Εξάλλου είναι γνωστές και οι ιαματικές ιδιότητες κάποιων φυτών, όπως για παράδειγμα της αλόης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου, που έχουν αναγνωριστεί ως εξαιρετικά αποτελεσματικά στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Επένδυσε σε χρυσάνθεμα, φίκο μπέντζαμιν, η αζαλέα ή το χλωρόφυτο και δώσε μια ευχάριστη πινελιά στο χώρο σου, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις όπως αυτή που διανύουμε εξαιτίας της μεγάλης υγειονομικής κρίσης. Κοντά σε παράθυρα συνήθως βρίσκουν τον τρόπο να μεγαλώσουν και να δημιουργούν υπέροχες γωνίες στο σπίτι. Συνήθως χρειάζονται αρκετό ηλιακό φως αλλά όχι άμεσο, καλό αερισμό του δωματίου και μέτρια υγρασία μέσα στο δωμάτιο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.