Μένουμε σπίτι: 7 εύκολοι τρόποι για να μην δείχνει το σπίτι ακατάστατο

0

Τώρα που μένουμε όλη την ημέρα σπίτι, η ακαταστασία είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να διαταράξει την ηρεμία μας. Τα μέλη της οικογένειας, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιούν δεκάδες διαφορετικά αντικείμενα, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν τοποθετούν πίσω στη θέση τους. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει άπλετος χρόνος για δουλείες εν μέσω καραντίνας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει όλο το 24ωρο να το σπαταλάμε σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Γι’ αυτό διάβασε στη συνέχεια 12 χρήσιμες συμβουλές ώστε να διατηρηθεί το σπίτι τακτοποιημένο χωρίς να κουραστούμε ιδιαίτερα.

1. Αποφεύγουμε να κρεμάμε όλα τα μπουφάν στην είσοδο του σπιτιού. Αυτή είναι μια συνήθεια που εφαρμόζεται σε πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα τα δείχνουν χαοτικά.

2. Προσοχή στον καναπέ-κρεβάτι. Αν κάποιο μέλος της οικογενείας κοιμάται σε καναπέ που ανοίγει και μετατρέπεται σε κρεβάτι, φροντίζουμε το πρωί να μπαίνουν όλα σε τάξη. Τα μαξιλάρια ύπνου και οι κουβέρτες σε χώρους που το πρωί χρησιμοποιούνται για άλλο λόγο δίνουν πάντα μια δυσάρεστη αίσθηση στην ατμόσφαιρα.

3. Αποφεύγουμε τις πολλές μικροσυσκευές στον πάγκο της κουζίνας. Η κουζίνα αποτελεί ένα χώρο του σπιτιού ζωτικής σημασίας, καθώς η οικογένεια περνά πολύ χρόνο σε αυτή. Φροντίζουμε να διατηρούμε τους πάγκους περιποιημένους, ώστε να είναι λειτουργικοί και να μπορούν να καθαριστούν εύκολα.

4. Όργανα γυμναστικής. Εξαιτίας του lockdown, η γυμναστική στο σπίτι πλέον αποτελεί θεσμό. Είναι όμως απαραίτητο τα μέλη του σπιτιού να μαζεύουν, όταν τελειώνουν την άσκηση, τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν.

5. Παπούτσια στο χολ. Τα παπούτσια στην είσοδο ή στο χολ του σπιτιού δίνουν την αίσθηση της ακαταστασίας. Προτιμάμε να τα τοποθετούμε στην παπουτσοθήκη, ώστε το σπίτι να δείχνει καθαρό, ακόμα κι αν δεν έχουμε κάνει πρόσφατα γενική.

6. Πλυμένα πιάτα στους πάγκους. Καλό θα ήταν, όταν πλένουμε τα πιάτα να τα σκουπίζουμε, τοποθετώντας τα κατευθείαν στο ντουλάπι. Για να φαίνεται το σπίτι τακτοποιημένο, δε τα τοποθετούμε πάνω σε πετσέτες να στεγνώσουν  από μόνα τους, γιατί μια κουζίνα γεμάτη σκεύη και πιάτα στους πάγκους δείχνει πάντα ακατάστατη.

7. Πολλά αντικείμενα σε ανοιχτά ράφια. Σπάνια το πλήθος διακοσμητικών και άλλων αντικειμένων δίνει ευχάριστη αίσθηση στην ατμόσφαιρα. Μαζεύουν σκόνη και κουράζουν σε ένα χώρο, γι’ αυτό μάλλον ήρθε η ώρα να καταλήξουμε σε λίγα αλλά καλόγουστα αντικείμενα, αποσύροντας τα περιττά από το χώρο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.