Απόθησε τα μυρμήγκια χωρίς χημικά

0

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξαφανίσεις τα μυρμήγκια και τις αποικίες τους στο σπίτι. Ενώ οι επαγγελματίες εξολοθρευτές μπορεί να είναι απαραίτητοι σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένες φυσικές λύσεις μπορούν να εξαλείψουν το πρόβλημα χωρίς να προσθέσουν χημικές ουσίες στο περιβάλλον.

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να σκοτώσεις και να απωθήσεις τα μυρμήγκια φυσικά χρησιμοποιώντας συστατικά που βρίσκονται στο σπίτι ή σε ένα τοπικό κατάστημα.

Αλεσμένο μαύρο ή κόκκινο πιπέρι

Το μαύρο ή κόκκινο πιπέρι (καγιέν) είναι ένα φυσικό αποτρεπτικό μυρμηγκιών, καθώς τα έντομα φαίνεται να βρίσκουν τη μυρωδιά αποκρουστική.

Πασπάλισε πιπέρι γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα, για να έχεις έναν ασφαλή τρόπο για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό που μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τα μυρμήγκια και άλλα ζωύφια, όπως τα κουνούπια.

Αναμείξτε 10 έως 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με 2 φλιτζάνια νερό σε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού.

Ψεκάστε το μείγμα γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας.

Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει και επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

Όπως τα περισσότερα αιθέρια έλαια, κρατήστε το έλαιο μέντας μακριά από τα κατοικίδια ζώα, ειδικά τις γάτες.

Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι, διαθέσιμο σε όλα τα παντοπωλεία, είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να σκοτώσετε και να απωθήσετε τα μυρμήγκια. Είναι επίσης φυσικό καθαριστικό.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ξιδιού/νερού 1 προς 1 για να καθαρίσετε σκληρές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων δαπέδων και πάγκων, όπου είναι πιθανό να περάσουν μυρμήγκια. Αν δείτε μυρμήγκια, ψεκάστε το μείγμα πάνω τους ή σκουπίστε τα με μια χαρτοπετσέτα.

Αλεσμένος καφές

Έχει βρεθεί ότι ο καφές μειώνει τα μυρμήγκια. Πασπάλισε τον καφέ σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου ή σε ένα φύλλο εφημερίδας και άφησέ το σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μυρμήγκια, όπως στα μπολ για το κατοικίδιο.

Μπορείς επίσης να βάλεις φωτια στον καφέ και να το αφήσεις να αχνίζει έξω από τις πόρτες και τα παράθυρα και η μυρωδιά να διώξει εκτός από τα μυρμήγκια και τα κουνούπια.

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.