5 αρωματικά λουλούδια για να μοσχοβολάει το σπίτι!

0

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ευχάριστα. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά και αιθέρια έλαια, γιατί να μην ενσωματώσετε λουλούδια που έρχονται με το δικό τους φυσικό άρωμα; Εκτός από τη γλυκιά μυρωδιά τους, τα λουλούδια μπορούν να φέρουν την ύπαιθρο και να δώσουν περισσότερο χρώμα στο σπίτι σας. 

Γιασεμί

Η λέξη «γιασεμί» προέρχεται από την περσική λέξη «Yasmine» που σημαίνει «άρωμα». Υπάρχουν πάνω από 200 είδη γιασεμιού αλλά μόνο δύο χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία. Βάλε γιασεμί στο μπαλκόνι σου και θα μοσχοβολάει το σπίτι!

Νάρκισσος

Τα άνθη του νάρκισσου είναι πιθανώς ένα από τα μοναδικά αγριολούλουδα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε εμπορικά αρώματα. Αυτό το αγριολούλουδο είναι εγγενές σε λιβάδια και δάση στη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική. Καλλιεργείται επίσης ευρέως σε όλη την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Φραγκιπάνι

Τα λουλούδια Frangipani (Plumeria) αναπτύσσονται στα δέντρα ως λευκά, κίτρινα ή ροζ άνθη. Το άρωμά τους θυμίζει συχνά κάτι εξωτικό και τροπικό. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι αυτά τα λουλούδια είναι εγγενή σε τροπικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Καραϊβικής και της Βραζιλίας. Όπως το γιασεμί και η τουμπερόζα, είναι πιο αρωματικά τη νύχτα. Αυτό γίνεται κυρίως για να εξαπατήσουν τους επικονιαστές καθώς αυτά τα λουλούδια δεν παράγουν νέκταρ.

Ylang Ylang

Αν και δεν έχει λευκό χρώμα, το ylang ylang είναι ένα υπέροχο λουλούδι που μοιράζεται τα κοινά χαρακτηριστικά των αρωματικών λευκών λουλουδιών: μεθυστικό και πικάντικο με φρουτώδεις, εξωτικές και γλυκές όψεις. Κατάγεται από τη Νοτιοανατολική Ασία και τώρα μπορεί να βρεθεί στην Αφρική, την Καραϊβική και την Αμερική. Το ylang ylang μπορεί να αναπτυχθεί σε δέντρο ή ως αμπέλι, με μεγάλα, μακριά κίτρινα ή πράσινα άνθη. 

Κρίνος

Τα κρίνα είναι ένα από τα πιο γνωστά λουλούδια σε όλο τον κόσμο. Για αιώνες, τα κρίνα χρησιμοποιούνται τόσο για ιατρικούς όσο και για αισθητικούς σκοπούς. Αυτά τα όμορφα αρωματικά άνθη θα κάνουν μια υπέροχη προσθήκη στο σπίτι σας. Παραδοσιακά, τα λευκά κρίνα αντιπροσωπεύουν την αθωότητα, τη σεμνότητα και την αγνότητα. Τα κρίνα στο πορτοκαλί συνήθως αντιπροσωπεύουν το πάθος, ενώ το κίτρινο αντιπροσωπεύει την ευθυμία.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.