Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να μένει κανείς!

0

Η Βιέννη για τέταρτη συνεχή χρονιά βρίσκεται στην κορυφή των πιο ευχάριστων πόλεων για να ζει κανείς, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit. Η πόλη αυτή παρέχει έναν ιδανικό συνδυασμό σε πολλούς τομείς, όπως σταθερότητα, σύστημα υγείας, πολιτισμό, περιβάλλον, παιδεία και υποδομές.

Αντίθετα, η Δαμασκός κατατάσσεται και πάλι ως η χειρότερη πόλη για να ζει κανείς. Οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι και τη Λυών επηρέασαν αρνητικά την κατάταξή τους, με τις πόλεις αυτές να υποχωρούν στη λίστα. Επίσης, παρατηρείται μείωση της σταθερότητας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις λόγω των διαδηλώσεων.

Ωστόσο, γενικά, ο μέσος δείκτης ποιότητας ζωής στις πόλεις έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 χρόνων, ειδικά στους τομείς της υγείας, παιδείας και πολιτισμού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία.

Τέλος, παρατηρείται ανοδική τάση σε πόλεις την Ασία και την Ωκεανία, όπου πολλές πόλεις έχουν καταγράψει σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με προηγούμενα έτη. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την Ουέλιγκτον στη Νέα Ζηλανδία, η οποία ανέβηκε 35 θέσεις, το Ανόι στο Βιετνάμ με αύξηση 20 θέσεων, και την Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία με άνοδο 19 θέσεων.

Επιπλέον, πολλές πόλεις της Κίνας βρίσκονται σε μεσαίες θέσεις στην κατάταξη. Ωστόσο, οι πόλεις του Κιέβου και της Δαμασκού παρουσιάζουν διαφορετική πορεία. Το Κίεβο επέστρεψε στη λίστα το 2023, αλλά κατατάσσεται πλέον στην 165η θέση, ενώ η Δαμασκός παραμένει η χειρότερη πόλη για να ζήσει κανείς σύμφωνα με το EIU από το 2015.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.