Το μέλλον του «Smart Home» έχει πλέον τη σφραγίδα της Bosch!

0

Παράδοση, ποιότητα, καινοτομία, τεχνολογική υπεροχή… αυτοί είναι οι κεντρικοί άξονες που χαρακτηρίζουν την γερμανική Bosch, έναν όμιλο υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσιών που για περισσότερα από 125 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού. Ο όμιλος Bosch εκτείνεται σε 4 μεγάλους επιχειρηματικούς τομείς που αφορούν σε mobility λύσεις (αυτοκίνητο), βιομηχανική τεχνολογία, καταναλωτικά αγαθά και ενέργεια – τεχνολογία κτηρίων, με τον συνολικό κύκλο εργασιών των παραπάνω τομέων να ξεπερνάει παγκοσμίως τα 73 δις. ευρώ! Φυσικά, η Bosch από το 1913 βρίσκεται και στη χώρα μας, με το προσωπικό της αυτή τη στιγμή να ανέρχεται στα 67 άτομα και τον κύκλο εργασιών της να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, νούμερα που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς.

H Bosch δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι συνδέεται με την καινοτομία, για αυτό και στόχος της είναι να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, δίνοντας ώθηση σε νέες πιο καινοτόμες και πρωτοποριακές τεχνολογίες που έχουν σαν στόχο τους να κάνουν τη ζωή μας όχι μόνο πιο εύκολη, αλλά και πιο συναρπαστική. Για αυτό και η στροφή που πραγματοποιεί η Bosch προς την ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του Internet of Things (IoT) θα πρέπει να θεωρείται ως ένα φυσικό επακόλουθο.

Πρόσφατα μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας από κοντά και να πάρουμε έτσι μία καλή γεύση από τα «έξυπνα» διασυνδεδεμένα προϊόντα της, τα οποία αποτελούν μέρος του ευρύτερου οικοσυστήματος του Smart Home. Το “Demo Smart Home” της Bosch που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα από κοντά, δημιουργήθηκε για να αποδείξει, ότι οι τεχνολογίες Internet of Things (IoT) έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας και το σπίτι μας, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου.

Η φιλοσοφία που διέπει το «Smart Home» της Bosch εστιάζει στην άνεση, την ασφάλεια και στην εξασφάλιση καλύτερης ενεργειακής απόδοσης, έχοντας σαν απώτερο στόχο η ζωή του καθενός μας να είναι πιο εύκολη και απολαυστική. Το μυστικό βέβαια της ανεπτυγμένης τεχνολογίας της γερμανικής εταιρείας βρίσκεται στην ύπαρξη των Mems Sensors, των ανεπτυγμένων τεχνολογικά αισθητήρων, οι οποίοι βρίσκονται στο 75% των mobile συσκευών μας και ουσιαστικά πρόκειται για την βασική τεχνολογία που εξασφαλίζει την συνδεσιμότητα ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συσκευές. Αξιοποιώντας λοιπόν τα προτερήματα της στην IoT τεχνολογία, η Bosch μας παρουσίασε την δική της ξεχωριστή αντίληψη για το smart home του μέλλοντος.

Ξεκινώντας πρώτα από την έξυπνη μηχανή του espresso, όλο το μυστικό βρίσκεται στην mobile εφαρμογή: “Home Connect”, η οποία προσφέρει μία σειρά από εξελιγμένα features στα χέρια του χρήστη, ο οποίος μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να ελέγξει την Wi-Fi enabled μηχανή του Espresso από οποιοδήποτε σημείο κι εάν βρίσκεται. Μέσω της ειδικής mobile εφαρμογής που έχει αναπτύξει η Bosch, μπορείτε να ορίσετε μία σειρά από παραμέτρους, όπως για παράδειγμα το πόσο ζεστός θέλετε να είναι το ρόφημα σας, ενώ παράλληλα οι 8 διαφορετικές μνήμες καφέ που υπάρχουν σας επιτρέπουν να δημιουργείτε τον καφέ σας… on-the-fly! H συγκεκριμένη καφετιέρα απευθύνεται σε ένα καθαρά premium κοινό, καθώς στοιχίζει στην ελληνική αγορά γύρω στα 2300 ευρώ, παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι της Bosch μας ενημέρωσαν ότι στο μέλλον οι τιμές θα μειωθούν.

 

Δεν ήταν όμως μόνο η εκπληκτική μηχανή του Espresso που κατάφερε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά και το έξυπνο ψυγείο της Bosch, το οποίο με τις εξελιγμένες λειτουργίες του μπορεί να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη! Και εδώ ο χρήστης μπορεί να «παίξει» μέσω της εφαρμογής Home Connect, ρυθμίζοντας την θερμοκρασία του ψυγείου, ενώ επιπλέον οι built-in κάμερες που διαθέτει το ψυγείο της Bosch μπορούν ουσιαστικά να προσφέρουν μεγαλύτερη εποπτεία στα διαθέσιμα τρόφιμα, έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να θυμάται τι έχει αγοράσει και τι όχι. Το έξυπνο ψυγείο της Bosch θα το βρείτε στην ελληνική αγορά με τιμή στα 1850 ευρώ.

Οι εκπλήξεις όμως του Smart Home της Bosch δεν περιορίζονται εδώ, καθώς στην διάρκεια της παρουσίασης είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά έναν «έξυπνο» θερμοστάτη (CT 100) και έναν επίτοιχο λέβητα αερίου (Condens 2500W), οι οποίοι, όντας συνδεδεμένοι, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού του, καθώς και το ζεστό νερό χρήσης, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επίσης, ο smart συναγερμός (Β8512G) δεν θα μπορούσε παρά να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, καθώς επιτρέπει στο χρήστη, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού του μέσω κινητού ή tablet, αλλά και να εκτελεί εξ’ αποστάσεως λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο.

Γνωρίζοντας ότι το κεντρικό motto της Bosch είναι «τεχνολογία για τη ζωή», καθίσταται σαφές ότι το smart home της γερμανικής εταιρείας αποτελεί απλώς ένα τμήμα ενός ευρύτερου οράματος, όπου οι διασυνδεδεμένες συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν για να κάνουν τη ζωή του καταναλωτή ευκολότερη και ασφαλώς πιο ποιοτική. Η Bosch είναι πανέτοιμη να καλύψει πλήρως το όραμα του Smart Home, προσφέροντας ποιότητα, υψηλή τεχνολογία και ασφάλεια όπως μόνο εκείνη γνωρίζει! Αναμφίβολα, το «μέλλον» βρίσκεται πλέον στο κατώφλι μας και πλέον η Bosch γνωρίζει πολύ καλά το πως μας οδηγήσει σε αυτό!  

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.