Δείτε πόσο διαφέρουν τα υπνοδωμάτια από χώρα σε χώρα

0
Εμφάνιση 1 από 11

Το 2010 ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος John Thackwray ξεκίνησε ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο για το project του My Room Project. Σκοπός του ήταν να βάλει μία κάμερα στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας όσων ατόμων δέχονταν να συμμετάσχουν σ’ αυτό και να συλλάβει σε κάθε πλάνο την ποικιλία που χαρακτηρίζει το πιο προσωπικό τους δωμάτιο από χώρα σε χώρα.
Μιλώντας με φτωχούς, πλούσιους, αστούς, αγρότες, ο Τhackwray κατέληξε να κάνει μία ανθρωπολογικής σημασίας δουλειά που παρουσιάζει τη διαφορετικότητα, και την ανισότητα αν θέλετε, που συναντάμε στην σύγχρονη κοινωνία. Ο Thackwray έχει μπει σε χιλιάδες δωμάτια σε πάνω από 55 χώρες, από την Τεχεράνη και το Τόκιο, μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Νεπάλ, και εστιάζει αποκλειστικά σε άτομα που έχουν γεννηθεί στα 80s και στα 90s.
Αν και ξεκίνησε ως μία απλή ιδέα το project του έχει πλέον πάρει τη μορφή μίας σημαντικής δουλειάς με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία έχει ήδη γίνει λεύκωμα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει pre-order μέσω του επίσημου site του φωτογράφου.

Πηγή: MyModernMet

johnthackawaymyroomproject1
ROOM#219 – MALEEQ – Νέα Υόρκη, Αμερική

Εμφάνιση 1 από 11
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.