Διατηρήστε τα τρόφιμά σας και εξοικονομήστε ενέργεια με την τεχνολογία VitaFresh!

0

Ο κύριος όγκος του ψυγείου που υπάρχει στην κουζίνα μας, είναι γνωστός και ως «συντήρηση». Αυτονόητο το γιατί, καθώς απαιτούμε από αυτό να διατηρεί/συντηρεί τα τρόφιμά μας για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άριστη ποιοτική κατάσταση, έτοιμα για κατανάλωση, χωρίς άγχος για το αν και πότε θα «χαλάσουν».

vitafresh

Δυστυχώς, πολλοί αγνοούμε πόσες μέρες ακριβώς μπορεί να αντέξει το κάθε είδος τροφίμου στο ψυγείο μας, αλλά το πρόβλημα έχει και δεύτερο σκέλος: Τα ψυγεία χαμηλής απόδοσης που δεν καταφέρνουν αυτό που υπόσχονται, με αποτέλεσμα τα τρόφιμά μας να καταλήγουν εν τέλει στα… σκουπίδια! Και την ίδια στιγμή, έχουν καταναλώσει πολύ περισσότερη ενέργεια για τη -μη- συντήρησή τους, στην πορεία του χρόνου, χωρίς αποτέλεσμα. Ή, μάλλον, υπάρχει αποτέλεσμα: Χαμένα τρόφιμα και φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος!

Τα δύο παραπάνω προβλήματα λύνονται με τα νέα ψυγεία της Bosch που ενσωματώνουν την τεχνολογία VitaFresh. Τα μοντέλα αυτά επιτυγχάνουν ιδανική συντήρηση για κάθε τύπο τροφίμου, διατηρώντας την υγρασία εντός του ψυγείου στα επιθυμητά επίπεδα και τα τρόφιμα σε άριστη κατάσταση για αρκετές ημέρες παραπάνω απ’ ό,τι ξέραμε. Το ερώτημα, όμως, είναι πώς το καταφέρνουν, αλλά και πόσες μέρες τελικά διατηρείται το κάθε τρόφιμο; Πάμε να το δούμε!

vitafresh 2

Πρακτικά, έως τριπλάσια διάρκεια συντήρησης των τροφίμων χωρίς να χαλάσουν, περισσότερη υγρασία χωρίς να «στεγνώνουν» και διατηρώντας έως 30% περισσότερη βιταμίνη C. Η διατηρούμενη υγρασία είναι η πλέον σημαντική για να συμβούν τα παραπάνω, καθώς τα περισσότερα ψυγεία απλώς κυκλοφορούν τον αέρα παντού εντός του χώρου τους, με αποτέλεσμα η υγρασία των τροφίμων σταδιακά να χάνεται και μετά από μερικές μέρες, να είναι στεγνά και χωρίς θρεπτική αξία και γεύση.

vitafresh (2) (Large)

Η Bosch, για να ξεπεράσει το πρόβλημα, τοποθέτησε στα μοντέλα της ειδικά συρτάρια για τα ευπαθή τρόφιμα, τα οποία ενσωματώνουν την τεχνολογία VitaFresh. Ο αέρας κυκλοφορεί μέσω ενός έξυπνου συστήματος και ανακυκλώνεται ειδικά για τα συρτάρια αυτά και για το περιεχόμενό του, ώστε κάθε τρόφιμο να έχει την ιδανική υγρασία για αρκετές μέρες, ενώ μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτά κρέας και ψάρι, πέρα από λαχανικά και φρούτα.

Φυσικά, το ερμητικό σφράγισμα των συρταριών αυτών, εξασφαλίζει πως δε διαφεύγει η υγρασία στον υπόλοιπο χώρο του ψυγείου, αλλά ούτε και οι οσμές από τρόφιμο σε τρόφιμο. Απλή στη σύλληψη αλλά εξαιρετική στην υλοποίηση, ιδέα, που ωφελεί την τσέπη μας!

vitafresh (3) (Large)

Το ιδανικό, λοιπόν, θα ήταν να συνδυάζουμε τους μεγάλους χρόνους συντήρησης, με την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα ψυγεία με την τεχνολογία VitaFresh της Bosch ανήκουν στις ενεργειακές κλάσεις A++ και A+++, το οποίο σημαίνει πως καταναλώνουν ετησίως (τυπικές τιμές) 182-273 KWh. Σημαντικά λιγότερες από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς που ανήκουν στην κατηγορία.

Η επιλογή ψυγείου δεν είναι απλή υπόθεση και έχει πολλά «κρυμμένα» κόστη, ενώ από αυτήν εξαρτάται και η ποιότητα των τροφίμων που καταλήγουν στο πιάτο σας. Θα την αφήσετε στην τύχη;

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.