Εκτυπώστε τα παιχνίδια των παιδιών σας με το Mattel ThingMaker 3D printer!

0

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τους τρισδιάστατους εκτυπωτές ή αλλιώς «3D printers», ήρθε η ώρα να τους μάθετε. Πρόκειται για εκτυπωτές αλλά τελείως διαφορετικούς από τους συνηθισμένους, καθώς δεν εκτυπώνουν λέξεις και εικόνες σε χαρτί, αλλά ολόκληρα αντικείμενα! 

mattel thingmaker 3d printer (2)

Είναι μια τεχνολογία που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και ήδη οι τιμές των εκτυπωτών αυτών έχουν πέσει αρκετά κάτω από τα €500, έτσι σε λίγα χρόνια όλοι θα μπορούμε να έχουμε με μικρό κόστος ένα 3D printer στο σπίτι μας! Σκεφτείτε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε δωρέαν, απλά αντικείμενα όπως χτένες, κουτάλια, κρεμάστρες και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι πλαστικό και σχετικά μικρού μεγέθους! Θα φέρει επανάσταση στις ζωές μας και αυτό αποδεικνύεται και από το ThingMaker της γνωστής Mattel!

mattel thingmaker 3d printer (2)

Για απλά παιχνίδια, λοιπόν, όπως αυτά που αγοράζουμε στα παιδιά, πλέον μπορείτε απλά να τα κατεβάσετε και να τα εκτυπώσετε σχετικά εύκολα με το ThingMaker. Είναι ένα 3D printer που εκτυπώνει με τη χρήση βιοδιασπώμενου πλαστικού και δημιουργεί κομμάτια τύπου Lego, τα οποία ενώνονται εύκολα μεταξύ τους για να φτιάξουν τα παιδιά σας ολοκληρωμένες κατασκευές, ζώα, σπίτια και οτιδήποτε άλλο θέλουν! Η συνεργασία της με την Autodesk είχε ως αποτέλεσμα ένα app για smartphone/tablet στο οποίο τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν την κατασκευή και αυτόματα θα εκτυπωθούν τα κομμάτια που χρειάζονται για να την πραγματοποιήσουν. Φυσικά μπορούν να επιλέξουν και το χρώμα των κομματιών, ενώ όλα προέρχονται από προδημιουργημένα σχέδια αντικειμένων/παιχνιδιών της εταιρείας. Κάποτε, λογικά, θα μπορούν τα παιδιά να δημιουργήσουν και δικές τους, τελείως δικές τους, κατασκευές!

mattel thingmaker 3d printer (1)

Το ThingMaker 3D printer αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016 έναντι 300 δολλαρίων οπότε ίσως το δούμε στην Ελλάδα από… του χρόνου. Αλλά η όλη εξέλιξη των 3D printers είναι κάτι που θα παρακολουθούμε όλο και πιό στενά!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.