Έτσι θα καθαρίσετε σωστά τα μαξιλάρια!

0

Το νοικοκυριό έχει πολλά πολλά στοιχεία που χρειάζονται την προσοχή μας. Εκεί που καθαρίζεις το ένα, σου ξεφεύγει το άλλο. Να σας πούμε κάτι που ίσως σας έχει διαφύγει και πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας; Τα μαξιλάρια του ύπνου!
Όλοι τα θέλουμε κάτασπρα και να μοσχομυρίζουν, αλλά πολλές φορές μέσα στο χαμό της καθημερινότητας αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες και δεν τους ρίχνουμε δεύτερη ματιά. Και μόνο λευκά δεν δείχνουν τώρα αν τα καλοκοιτάξεις! Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα πλύνετε και να τα φρεσκάρετε!

Για εκείνα που μπαίνουν στο πλυντήριο, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις μία ματιά στις ετικέτες τους και εκεί θα δεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Προσοχή! Εάν έχεις μικρό κάδο, μη βάλεις μέσα ένα μόνο μαξιλάρι γιατί θα το δεις να γίνεται μία μασίφ μάζα και να σε στέλνει μαζί με το πλυντήριο για βόλτες στο μπάνιο. Πρέπει να είναι δύο τα μαξιλάρια για να υπάρχει αντίβαρο. Καλό είναι να προτιμάτε το σύντομο πρόγραμμα πλύσίματος και να μην ξεπερνάτε τους 40 βαθμούς. 

Για τα μαξιλάρια που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο και συνήθως περιέχουν αφρώδες υλικό, το πράσινο σαπούνι και το χεράκι σας θα τα καθαρίσουν μία χαρά. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να προσέχετε το μαξιλάρι να στεγνώνει πάρα πάρα πολύ καλά. Αφήστε το πολύ ώρα στον ήλιο διαφορετικά θα μυρίζει πολύ δυσάρεστα!

Τέλος υπάρχει και το στεγνό καθάρισμα που μπορεί να σας απαλλάξει από κάποιους λεκέδες. Ένα πανάκι με αραιό πράσινο σαπούνι θα σας βοηθήσει να κάνετε την δουλειά σας και με ένα βρεγμένο να το ξεπλύνετε καλά.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.