Έτσι θα καθαρίσεις τέλεια τα παλιά σου ποτήρια!

0

Ξέρεις ακριβώς ποιά εννοώ· Αυτά τα «συννεφιασμένα» ποτήρια με τις λευκές-γκρι κηλίδες που δε ξέρεις πώς να ξεφορτωθείς. Αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο που συναντούν όσοι έχουν πλυντήριο πιάτων, ενώ μερικές φορές εμφανίζεται και στα ποτήρια που πλένονται στο χέρι.

Το ζήτημα τώρα είναι να μάθεις πώς να τα καθαρίσεις. Και αυτό θα το κάνεις πολύ εύκολα με βοήθεια από λευκό ξίδι! Καλά διάβασες, το κλασικό λευκό ξίδι που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας έχει την ιδιότητα να αφαιρεί αυτά τα σημάδια και να κάνει τα ποτήρια σου σαν καινούρια!

 Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μαζέψεις όλα τα «συννεφιασμένα» ποτήρια σου (ακόμα και διαφανή γυάλινα μπολ ή οτιδήποτε άλλο) και να τα βυθίσεις σε ένα λεκανάκι που έχει μέσα 50% λευκό ξίδι και 50% νερό (θες τα αντικείμενα να καλύπτονται πλήρως). Άσε τα στο λεκανάκι σου για 1-2 ώρες και ύστερα τρίψε το κάθε ένα ξεχωριστά (μέσα στο νερό) με ένα σφουγγάρι πιάτων καλά. Αν δεν βγαίνουν τα σημάδια, άσε τα αντικείμενα άλλες 1-2 ώρες στο νερό με το ξίδι και ξαναπροσπάθησε. Μόλις καθαρίσουν πέρνα λίγο νερό από πάνω τους και άσε τα να στεγνώσουν.

Τα ποτήρια σου θα μεταμορφωθούν σχεδόν μαγικά και θα φαίνονται σαν καινούρια!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.