Η Νίνα Μοράρη και τα έργα της είναι η έμπνευση που αναζητούσες

0

Δραστήρια, δημιουργική, πολυτάλαντη και με μία εξαιρετική προσέγγιση της αισθητικής, η Νίνα Μοράρη δίνει τη δική της διάσταση στη στο σχέδιο, το art deco και την ψηφιακή παραγωγή περιεχομένου. Τρυπώσαμε στο εργαστήριο της στη Λεμεσό και συζητήσαμε για την τέχνη της, την αναζήτηση της έμπνευσης και τα βιβλία.

Μία νέα δημιουργός και μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας. Πες μας δυο λόγια για αυτή τη διαδρομή και πως φτάσαμε εδώ.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Graphic Design στο Bristol και την εργασία μου ως γραφίστας για μερικά χρόνια, αντιλήφθηκα μια έντονη ανάγκη να εκφράσω τον εαυτό μου με πιο δημιουργικούς τρόπους. Το Graphic Design είναι εξαιρετικά εμπορικό, καθώς αποτελεί τον τρόπο οπτικής επικοινωνίας μιας εταιρίας με τους πελάτες της. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχα την ανάγκη να αναδείξω κάτι πιο προσωπικό, να μοιραστώ τις ιδέες μου για τον κόσμο, τα συναισθήματά μου και την ομορφιά της ζωής. Έτσι, αρχίζοντας σιγά σιγά, ανέπτυξα τον χαρακτηριστικό τρόπο έκφρασης με μια γραμμή, γνωστό ως line art. Τα έργα μου συνδυάζουν πλέον ψηφιακές και παραδοσιακές τεχνικές και περιλαμβάνουν prints και κεραμικά.

Τι αποτελεί έμπνευση για τη Νίνα, ώστε να δημιουργήσει τις συλλογές της;

Η πηγή έμπνευσής μου είναι η ίδια η ζωή, η καθημερινότητά μας και ο τρόπος που αντιδρούμε σε αυτήν, καθώς επίσης και οι άνθρωποι και τα συναισθήματά μας. Με ενδιαφέρει να αποτυπώνω την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και συναισθημάτων με την απλότητα λίγων γραμμών.

Η τεχνική δημιουργίας μιας εικόνας με μόνο μια γραμμή με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, καθώς σε ένα αναπνοή καταγράφεται ένα στιγμιότυπο. Υπάρχει πολλή πληροφορία που μπορεί να αντλήσει ο θεατής από μια απλή γραμμή, και αγαπώ τον τρόπο με τον οποίο μπορώ να απεικονίσω έντονα συναισθήματα και κίνηση με μια μόνο πινελιά. Προσπαθώ να κρατήσω τα έργα μου σε ένα μίνιμαλ και αφηρημένο ύφος, με σκοπό να φέρω μια αίσθηση γαλήνης στον κόσμο και να υπενθυμίσω στους ανθρώπους την ομορφιά και αγνότητα της ζωής που, καμιά φορά, ξεχνούμε.

Θεωρείς πως τα έργα σου μπορεί να έχουν διαφορετικές ερμηνείες ανά άτομο; Το έχεις συναντήσει σαν φαινόμενο;

Ναι, πιστεύω ότι τα έργα μου μπορούν να έχουν διαφορετικές ερμηνείες ανά άτομο. Κατά την προσπάθειά μου να απεικονίσω πολύπλοκες καταστάσεις και συναισθήματα με την απλότητα λίγων μαύρων γραμμών, δημιουργώ έργα που προσφέρουν διάφορες στιγμές στους θεατές. Κάποιοι μπορεί να βρουν αισθητική ευχαρίστηση μέσα από την γαλήνη που αποπνέει το έργο, ενώ άλλοι ενδέχεται να εμπλακούν σε συζητήσεις με τον εαυτό τους ή με άλλους θεατές, καθώς αντιδρούν στα συναισθήματα που προκαλεί η παρατήρηση ενός έργου τέχνης. Επομένως, ο κάθε θεατής βιώνει την τέχνη μου με βάση την δική του προσωπικότητα και συναισθήματα, δημιουργώντας έτσι διάφορες ερμηνείες. Αυτή η ποικιλία ερμηνειών αποτελεί κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα, καθώς ο στόχος είναι να κατευθύνω τον θεατή να ανακαλύψει και να βρει τον εαυτό του μέσα από τις γραμμές των έργων μου.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο Greek Book Strories

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.