Ηλεκτρικές σκούπες: Ψάξτε να είναι όλα Α στην νέα ενεργειακή ετικέτα που ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου! H Hoover το έχει ήδη καταφέρει και με το παραπάνω

0

Τι θα λέγατε για μια ηλεκτρική σκούπα που θα ξοδεύει σχεδόν το μισό ρεύμα από ότι τα παλιότερα μοντέλα; Εξοικονομώντας έτσι δεκάδες ευρώ κάθε χρόνο και τελικά ένα σημαντικό ποσό στη διάρκεια ζωής της; Που θα είναι και πιο αθόρυβη; Και παρόλα αυτά θα είναι ακόμη καλύτερη στην απορροφητικότητα της; Μεγάλος ο στόχος αλλά είναι ακριβώς αυτός πού από φέτος, από την 1η Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, έχει τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, ήδη σε όλη την Ευρώπη οι ηλεκτρικές σκούπες γενικής χρήσης κυκλοφορούν με μια νέα ενεργειακή ετικέτα που θα πληροφορεί τον καταναλωτή για την πραγματική τους απόδοση, σύμφωνα με τις καινούργιες προδιαγραφές χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος.

Από την παλιά κατάταξη λοιπόν ενεργειακής απόδοσης που είχε κλίμακα από το Α έως το G (με το Α να είναι η πιο χαμηλής κατανάλωσης), η νέα ετικέτα ενέργειας θα έχει εύρος από Α+++ έως το D. Φυσικά και εδώ οι σημάνσεις με Α και πάνω θα είναι οι πιο «πράσινες» και οικολογικές, με την καλύτερη απόδοση που θα φθάνει έως και 40% χαμηλότερη κατανάλωση.

Τα νέα αποδοτικά μοντέλα που κυκλοφορούν έχουν, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, μεγίστη ισχύ τα 900 Watt, αλλά όπως έχουν αποδείξει πολλά τεστ, απορροφούν εξίσου καλά τη σκόνη χάρη στη συνολική βελτίωση της σχεδίασης τους. Στη νέα ετικέτα περιλαμβάνονται επίσης και δείκτες απόδοσης με άριστα το Α, για το πόσο καλή είναι η σκούπα στην απορρόφηση σκόνης σε χαλιά και σκληρές επιφάνειες, όπως και στο πόσο λιγότερη σκόνη εκπέμπει.

H Hoover πήρε Α… κα με τόνο!

Νέα μοντέλα σκούπας λοιπόν, σημαντικά πιο οικονομικά, πιο αποδοτικά, πιο αθόρυβα. Και εδώ η Hoover που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά προϊόντων καθαρισμού δαπέδων, δε θα μπορούσε να μην είναι πρωτοπόρα. Έτσι πριν λίγες μέρες, στη μεγάλη διεθνή έκθεση νέων προϊόντων και τεχνολογιών IFA που έγινε στο Βερολίνο, η Hoover παρουσίασε όλη τη γκάμα της από νέα μοντέλα που παίρνουν Α++ στην ενέργεια με μεγάλο όφελος στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ξεκινώντας από εκείνα χωρίς σακούλα, το κοινό στην IFA είδε την γκάμα Hoover Prodige με την αποκλειστική πολυ-κυκλωνική τεχνολογία Airvolution, με ενεργειακή απόδοση Α++, μαζί με κορυφαία απόδοση σε απορρόφηση (Α για χαλιά και σκληρές επιφάνειες) και επίσης κορυφαία επίδοση σε περιορισμένες εκπομπές σκόνης (και εδώ Α).

Όσο για τις σκούπες με σακούλα, εδώ έχουμε τις νέες σειρές Optimum Power και Telios Extra. Αυτές αγαπάνε την τσέπη μας με ενεργειακή απόδοση Α++, και παντού Α σε απόδοση υγιεινής λειτουργίας (απορρόφηση και εκπομπή σκόνης). Τις επιδόσεις αυτές όμως δεν τις … φωνάζουν καθώς λειτουργούν αθόρυβα, με μόλις 61dBA και 62dbA αντίστοιχα στην πιο δυνατή τους ρύθμιση.

Οι νέες σειρές της Hoover δεν φροντίζουν όμως μόνο για την τσέπη, την υγεία και τα αυτιά μας. Είναι συνολικά αναβαθμισμένες και πιο εργονομικές, με νέα περιφερειακά, όπως χειρολαβές, εύκολα πτυσσόμενους σωλήνες και προηγμένα πέλματα που διαθέτουν ρυθμίσεις ανάλογα με την επιφάνεια που πρέπει να καθαριστεί. Έτσι καταφέρνουν να πάρουν Α και στην φιλικότητα, πέρα από την σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων!

Πώς διαβάζουμε τη νέα ετικέτα στις σκούπες

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε μια νέα ηλεκτρική σκούπα, πριν κάνετε την τελική σας επιλογή αφιερώστε λίγο χρόνο για να μελετήσετε την νέα ετικέτα απόδοσης που είναι γεμάτη πληροφορίες. Συγκεκριμένα θα βρείτε πάνω της 8 διαφορετικές ενδείξεις. Αυτές είναι:

1. Το όνομα της εταιρίας κατασκευής

2. Το μοντέλο της σκούπας

3. Το πόσο αποδοτικό ενεργειακά είναι το συγκεκριμένο μοντέλο (ψάχνουμε για Α και πάνω)

4. Το πόσο ενέργεια, μετρημένη σε κιλοβατώρες χρησιμοποιεί η σκούπα κάθε χρόνο (άρα μπορείτε επιτόπου να κάνετε ένα πρόχειρο υπολογισμό για το πόσο θα κοστίσει το ρεύμα που καταναλώνει)

5. Το πόσο αποδοτικό είναι το μοντέλο στην κατακράτηση σκόνης, από τον αέρα που βγάζει στην έξοδό της με το Α να είναι η κορυφαία επίδοση

6. Το πόσο αποδοτική είναι στο καθάρισμα των χαλιών, όπου και εδώ η κατάταξη Α είναι η καλύτερη

7. Το πόσο αποδοτική είναι στο καθάρισμα σκληρών επιφανειών (πάλι το Α είναι το καλύτερο)

8. Το μέγιστο επίπεδο θορύβου που παράγει (σε decibel) όπου ψάχνουμε για το μικρότερο δυνατόν νούμερο.

Σχετικά με τη Hoover

Η Hoover ιδρύθηκε το 1908 στο Οχάιο των Η.Π.Α. με την κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας της πρώτης ηλεκτρικής σκούπας. Από το 1919 η Hoover επεκτάθηκε στην Ευρώπη και πολύ γρήγορα εδραιώθηκε ως ηγέτης στην αγορά καθαρισμού δαπέδων. Περισσότερα από 100 χρόνια μετά, η Hoover βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς οικιακών συσκευών με ηγετική θέση στα προϊόντα καθαρισμού δαπέδων και ισχυρή παρουσία στον τομέα των μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών, ελεύθερων και εντοιχιζόμενων. Πρόσφατα, η Hoover εισήλθε και στην κατηγορία συστημάτων σιδερώματος όπου απέσπασε σημαντικό μερίδιο αγοράς. Από το 1995 και μετά από μία σειρά αλλαγών στην ιδιοκτησία της εταιρίας, ο Όμιλος Candy, μια 100% ιδιωτική εταιρία που ανήκει στην οικογένεια Fumagalli με έδρα το Brugherio (MB) στην Ιταλία, εξαγόρασε τον Όμιλο Ευρωπαϊκών Ηλεκτρικών Συσκευών Hoover και τα αποκλειστικά δικαιώματα του εμπορικού σήματος για ολόκληρη την Ευρώπη, τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τις χώρες της Μεσογείου και επιλεγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι οικιακές συσκευές Hoover λανσάρονται επίσης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία σε καθεστώς συμφωνίας με τοπικό διανομέα. Η Hoover τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές συσκευές, χαρακτηρίζεται από την πρωτοποριακή τεχνολογία, την καινοτομία, την υψηλή επίδοση και τη φροντίδα στις λεπτομέρειες. Η εταιρεία παρέχει σήμερα τις συσκευές που θα γίνουν τα πρότυπα του αύριο. http://www.hoover.gr/home/index.asp

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.