Κρεμώδες κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

0

Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει τις τρυφερές, ζουμερές γεύσεις από στήθος κοτόπουλου με μια πλούσια και αλμυρή κρεμώδη σάλτσα μανιταριών. Ιδανικό για ένα ζεστό δείπνο, αυτό το πιάτο φέρνει ζεστασιά και άνεση στο τραπέζι σας, αναδεικνύοντας την ευελιξία του κοτόπουλου όταν συνδυάζεται με τους γήινους τόνους των μανιταριών και την απαλότητα της κρέμας. Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους είτε απλά να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα νόστιμο σπιτικό γεύμα, αυτή η συνταγή υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε γούστο με τις λαχταριστές γεύσεις και την κομψή παρουσίασή της.

Συστατικά

  • Στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα: 4 τεμάχια (περίπου 600 γραμμάρια συνολικά),«Chicken Gourmet» ΠΙΝΔΟΣ 
  • Ελαιόλαδο: 30 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι: 5 γραμμάρια (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Μαύρο πιπέρι: 2 γραμμάρια (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • Μανιτάρια κουμπιά, κομμένα σε φέτες: 250 γραμμάρια
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο: 10 γραμμάρια (περίπου 2 σκελίδες)
  • Βούτυρο ανάλατο: 30 γραμμάρια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 25 γραμμάρια (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
  • Ζωμός κοτόπουλου: 240 γραμμάρια (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • Κρέμα γάλακτος: 120 γραμμάρια (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
  • Φύλλα φρέσκου θυμαριού: 5 γραμμάρια (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα: 5 γραμμάρια (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε ομοιόμορφα τα στήθη κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και μαγειρέψτε για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα μανιταριών: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστεί η υγρασία τους. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
  3. Πυκνώστε τη σάλτσα: Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από τα μανιτάρια, ανακατεύοντας να επικαλυφθούν. Ρίξτε σιγά σιγά τον ζωμό κοτόπουλου ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήνουμε να πήξει για περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  4. Ολοκληρώστε τη σάλτσα: Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε την παχύρρευστη κρέμα και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει κρέμα και να πήξει ελαφρώς. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  5. Σερβίρετε: Επιστρέψτε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα. Αφήστε το να σιγοβράσει απαλά για μερικά λεπτά για να ξαναζεσταθεί το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η σειρά «Chicken Gourmet» είναι η νέα σειρά που μας συστήνει η ΠΙΝΔΟΣ, ένας ισχυρός γαστρονομικός συνδυασμός μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου υψηλής διατροφικής αξία και νοστιμιάς.

Τα νέα προϊόντα της ΠΙΝΔΟΣ «Chicken Gourmet», αποτελούν την ιδανική επιλογή, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μαριναρισμένα με βότανα και μπαχαρικά της Ηπείρου – γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τη συμβολή τους  στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – και με μοναδική γεύση που προσδίδει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία κοτόπουλου. Τα «Chicken Gourmet» είναι η συνέχεια της σειράς «Έτοιμα Ψημένα», γρήγορη, gourmet λύση για ένα θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια, χωρίς καμία προετοιμασία.

Για την παραγωγή της σειράς «Chicken Gourmet», η ΠΙΝΔΟΣ έχει επιστρατεύσει τις πιο σύγχρονες μεθόδους για να εξυπηρετήσει την απαιτητική καθημερινότητα των καταναλωτών. Με τις νέες, κομψές, και ανακυκλώσιμες συσκευασίες, ο καταναλωτής απολαμβάνει σε χάρτινο δισκάκι τα έτοιμα γεύματα «Chicken Gourmet».  Τα νέα σκεύη, τα οποία είναι κατάλληλα για ψήσιμο παράγονται από έως και 90% ανακυκλωμένο χαρτί και σφραγίζονται υπό ελεγχόμενη ατμόσφαιρα με το κατάλληλο φιλμ, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά των προϊόντων.

Τα «Chicken Gourmet» διαθέτουν 4 γευστικές μαριναρισμένες προτάσεις, όπως φιλετάκια, σουβλάκια, κοπανάκια και τηγανιά. Αρκεί το άνοιγμα της συσκευασίας και η τοποθέτηση στο φούρνο για μια γαστρονομική εμπειρία στο ταξίδι της γεύσης. Μια καθημερινή απόλαυση που δίνει λύσεις στο περιορισμένο χρόνο της εποχής.

Στόχος της ΠΙΝΔΟΣ είναι να συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές νόστιμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας,  που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή και το περιβάλλον. Στη νέα αυτή σειρά σε κάθε σκεύος μειώνεται κατά 90% το πλαστικό, κάνοντας καθημερινά πράξη τη δέσμευση για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.  Παράλληλα, η ΠΙΝΔΟΣ  δεν σταματά να εξελίσσεται, με άξονες πάντα  την βαθιά τεχνογνωσία που κατέχει και την καινοτομία που χαρακτηρίζει τον πυρήνα της φιλοσοφίας της.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.