Αυτή η υπέροχα απλή συνταγή κέικ με λεμόνι είναι εξαιρετικά γρήγορη στην προετοιμασία και ιδανική για ψήσιμο το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.
Συστατικά
- 225gr ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
- 225gr ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
- 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 λεμόνι χωρίς κερί, ξύσμα και χυμό
- 85gr ζάχαρη άχνη
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε μια φόρμα 900gr για καρβέλι με λίγο βούτυρο και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
- Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τη ζύμη στη στρωμένη φόρμα ψησίματος, ισιώνουμε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Όταν το κέικ κρυώσει λίγο, ανοίξτε τρύπες στην κορυφή χρησιμοποιώντας ένα σουβλάκι, ξυλάκι ή ένα κομμάτι ωμά μακαρόνια. Περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.