Μέγα λάθος! Να γιατί δεν πρέπει να στραγγίζετε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι και το νεροχύτη σας

0

Στραγγίζετε τα μακαρόνια στο σουρωτήρι και το νεροχύτη σας; Φανταζόμαστε ναι, όπως όλοι. Κι όμως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Η συνήθειά σας αυτή θα πρέπει να αλλάξει, καθώς φαίνεται πως με αυτό τον τρόπο χάνετε κάποια από τη νοστιμιά τους. Για την ακρίβεια, χάνετε το “χρυσό υγρό” το οποίο απογειώνει τη γεύση τους.

Τα ζυμαρικά φτιάχνονται από αλεύρι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται αφρός στην επιφάνειά τους όταν βράζουν. Όταν τα στραγγίζουμε, ώστε να φύγουν οι ακαθαρσίες (όπως πιστεύαμε), αυτό το νερό πέφτει στο νεροχύτη. Κι όμως τελικά πρέπει να το κρατάμε…

Και ο λόγος είναι ότι το άμυλο που έχει απελευθερωθεί στο νερό των ζυμαρικών λειτουργεί ως γαλακτωματοποιητής και πυκνωτής. Αν αποθηκεύσετε το νερό των ζυμαρικών ώστε να το προσθέσετε αργότερα στη σάλτσα σας, θα έχετε ένα κρεμώδες, πιο δεμένο και σαφώς πιο νόστιμο αποτέλεσμα. 

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών

– Αν επιμένετε να σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, τότε απλώς κρατήστε μερικά φλιτζάνια με το υγρό πριν το ρίξετε στο νεροχύτη.

– Αν μαγειρεύετε μακριά σε μήκος ζυμαρικά όπως τα σπαγγέτι, τότε μπορείτε να τα απομακρύνετε από την κατσαρόλα με μία λαβίδα, ώστε να σας μείνει και το νερό.

– Τα ζυμαρικά τύπου πένες και κοφτό μακαρονάκι, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να κρατήσετε το νερό.

Το νερό που έμεινε από τα ζυμαρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος σάλτσας, οπότε είναι χρήσιμο γενικά.

Πηγή: Huffington Post

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.