Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Βάλε φως με 5 τρόπους!

0

Ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα μπορεί να αισθάνεται στενό και σκοτεινό, αλλά με τη σωστή σχεδίαση και στρατηγικές φωτισμού, μπορεί να γίνει φωτεινό και όμορφο. Ακολουθούν μερικά tips για να κάνετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα να είναι φωτεινό και άνετο.

Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα

Ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε ένα δωμάτιο πιο φωτεινό είναι να το βάψετε με ανοιχτά, ουδέτερα χρώματα. Αποφύγετε τις σκούρες, βαριές αποχρώσεις, καθώς αυτές θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο και πιο κλειστό. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ ή του γκρι, που θα αντανακλούν το φως και θα βοηθήσουν το δωμάτιο να είναι ευάερο και πιο μεγάλο.

Εγκαταστήστε τεχνητό φωτισμό

Επειδή ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα δεν έχει φυσικό φως, θα πρέπει να βασιστείτε στον τεχνητό φωτισμό για να φωτίσετε τον χώρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε έναν συνδυασμό φωτιστικών οροφής, απλίκες τοίχου και φωτισμού εργασιών για την παροχή άπλετου φωτισμού. Για παράδειγμα, τα φωτιστικά οροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός γενικού φωτός περιβάλλοντος, ενώ οι απλίκες τοίχου μπορούν να παρέχουν μια απαλή, ζεστή λάμψη και ο φωτισμός εργασίας, όπως τα φώτα κάτω από το ντουλάπι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει συγκεκριμένες περιοχές του δωματίου, όπως το ντους.

Χρησιμοποιήστε παραπάνω καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντανακλούν το φως και να κάνουν ένα δωμάτιο πιο φωτεινό. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε πλακάκια με καθρέφτη στο ντους ή στους τοίχους. Όσο περισσότερους καθρέφτες έχετε στο δωμάτιο, τόσο περισσότερο φως θα αντανακλάται και τόσο πιο φωτεινό θα νιώθετε το δωμάτιο.

Προσθέστε  γυαλί

Ένας άλλος τρόπος για να φέρετε φως σε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα είναι να προσθέσετε γυάλινα χαρακτηριστικά, όπως μια γυάλινη καμπίνα ντους ή μια γυάλινη επιφάνεια νιπτήρα. Το γυαλί αντανακλά το φως και συμβάλλει στη δημιουργία μιας φωτεινής, ανοιχτής αίσθησης στο δωμάτιο.

Επιλέξτε το σωστό δάπεδο

Το δάπεδο που θα επιλέξετε μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στο πόσο φωτεινό και ανοιχτό αισθάνεται το μπάνιο σας χωρίς παράθυρα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμο δάπεδο, όπως πλακάκι πορσελάνης, το οποίο θα αντανακλά το φως και θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλές στρατηγικές σχεδιασμού και φωτισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα φωτεινό και ελκυστικό. Είτε χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα, εγκατάσταση τεχνητού φωτισμού, προσθήκη γυάλινων στοιχείων, χρήση φεγγιτών ή επιλογή του σωστού δαπέδου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φωτίσετε ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα και να το κάνετε έναν άνετο, φιλόξενο χώρο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.