Νέο ξενοδοχείο – αρχιτεκτονικό αριστούργημα στο Ντουμπάι

0

Μία νέα εντυπωσιακή προσθήκη στα ξενοδοχεία του Ντουμπάι, φυσικά από την αρχιτεκτονική φίρμα Zaha Hadid Architects. Το ME Dubai Hotel, το μοντέρνο κτήριο βρίσκεται στην περιοχή Burj Khalifa και θυμίζει γλυπτό.

Και το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό του κτηρίου έχουν σχεδιαστεί και τα δύο από την ίδια την διακεκριμένη αρχιτεκτόνισσα Zaha Hadid πριν τον θάνατό της το 2016.

Εξωτερικά το μεγαλειώδες κτήριο μοιάζει με έναν υγρό κύβο με μία τρύπα στην μέση που φαίνεται να νικά του νόμους της βαρύτητας.

Το εσωτερικό του κενού που υπάρχει στην μέση του κτηρίου φωτίζεται την νύχτα προσδίδοντας ένα μαγικό εφέ.

Το ξενοδοχείο έχει zero – waste πολιτική. Έτσι, σε κανένα δωμάτιο δεν υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, αντιθέτως όλα τα ψυγεία διαθέτουν ατσάλινα μπουκάλια που μπορεί κανείς να γεμίσει στις βρύσες του ξενοδοχείου. Επιπλέον, δεν υπάρχει μπουφές ώστε να μην πετιέται καθόλου φαγητό. Ο κάθε ένοικος του ξενοδοχείου μπορεί να κάνει την παραγγελία του. Για όλα τα σκουπίδια από οργανική ύλη υπάρχουν κομποστοποιητές εντός του κτηρίου.

Τα πρώτα σχέδια της Zaha Hadid για το μεγαλειώδες ξενοδοχείο έγιναν πίσω στο 2007. Το κτήριο εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2020.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.