Οι καλύτερες επιλογές για πλακάκια δαπέδου στο μπάνιο για το 2022

0

Αν και υπάρχουν πολλές επιλογές για πλακάκια δαπέδου μπάνιου, η γνώση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων για το καθένα θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή στο σπίτι σου.

Υπάρχει πληθώρα από επιλογές για πλακάκια δαπέδου για το μπάνιο. Πάρα πολλά υλικά όπως πλακάκια βινυλίου, πορσελάνινα, κεραμικά κτλ.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα υλικό δαπέδου που, πρώτον, να εμποδίζει την υγρασία να διαρρεύσει κάτω από την επιφάνεια για να μην πιάσει μούχλα και προκληθεί ζημιά και, δεύτερον, να μην είναι τόσο λείο όταν είναι υγρό για να μειώσεις την πιθανότητα να γλιστρήσεις. Επομένως, η τελική επιλογή καταλήγει γενικά σε μια ισορροπία στιλ και προϋπολογισμού.

Παρακάτω θα δείτε μερικές επιλογές που κατά τη γνώμη μας είναι τόσο στιλάτα όσο και  πρακτικά.

Πέτρινα Πλακάκια

Κάποτε τα πέτρινα πλακάκια περιορίζονταν στο φουαγιέ. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ωστόσο, έχουν κερδίσει δημοτικότητα και σε άλλα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου. Κατασκευασμένα από ασβεστόλιθο, μάρμαρο, γρανίτη και σχιστόλιθο, τα πέτρινα πλακάκια είναι διαθέσιμα σε χρώματα που κυμαίνονται από κρεμ έως μπλε, κόκκινα, πράσινα και χρυσά. Οι διαθέσιμες υφές είναι σχεδόν εξίσου πολλές και περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά μοτίβα.

Η πέτρα είναι συνήθως πιο ακριβή από τα παρόμοια κεραμικά ή πορσελάνινα πλακάκια. Επιπλέον, η φυσική πορώδης πέτρα απαιτεί περισσότερη συντήρηση από τα κεραμικά, συνιστάται τακτικός καθαρισμός.

Πλαστικά Laminate Πλακάκια

Τα πλαστικά πλακάκια laminate (συνήθως διατίθενται ως σανίδες) είναι επίσης μια καλή επιλογή, ειδικά αν κάνετε ανακαίνιση. Παρόμοια με το πολυστρωματικό υλικό που κάλυπτε τους πάγκους κουζίνας για μια ή δύο γενιές, τα πλακάκια δεν αυξάνουν σημαντικά το ύψος του υπάρχοντος δαπέδου.

Αν και είναι ανθεκτικό και εύκολο να διατηρηθεί καθαρό, το laminate υστερεί όσον αφορά την υγρασία. Αν στάξει νερό μπορεί να διεισδύσει στο υλικό, προκαλώντας ζημιά. Επίσης, τα laminates δεν έχουν την ίδια ποικιλία στυλ που θα βρείτε στα κεραμικά και το βινύλιο.

Πλακάκια δαπέδου Linoleum

Το λινέλαιο είναι κατασκευασμένο από σκόνη φελλού, αλεύρι ξύλου, αλεσμένο ασβεστόλιθο και χρωστικές ουσίες. Είναι κατάλληλο για ένα μοντέρνο-ρετρό σπίτι και ταιριάζει καλά στο μπάνιο. Θεωρείται ότι αναστέλλει φυσικά την ανάπτυξη μικροοργανισμών και μπορεί να απωθεί τη σκόνη και τη βρωμιά, διατηρώντας παράλληλα το χρώμα του. Η εμφάνιση έχει κόστος, ωστόσο, καθώς το λινέλαιο είναι σχετικά ακριβό.

Πλακάκια από φελλό

Το δάπεδο από φελλό είναι ζεστό και δεν κρυώνεις πατώντας ξυπόλητη, ενώ είναι βαμμένα σε διάφορα χρώματα. Η τοποθέτηση με κόλλα δεν είναι δύσκολη, αλλά πρέπει να περαστούν πολλαπλές στρώσεις πολυουρεθάνης για να σφραγιστεί το δάπεδο και να αποφευχθεί η είσοδος υγρασίας στο υποδάπεδο.

Πλακάκια γυαλιού

Η κάλυψη μέρους του δαπέδου με ένα λεπτό στρώμα γυαλιού δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους και, εάν είναι χρωματισμένο, ένα υπέροχο εφέ βιτρό. Με σωστή τοποθέτηση, αυτός ο τύπος πλακιδίων είναι αρκετά ανθεκτικός. Προσοχή όμως να διαλέξετε αντιολισθητικά πλακάκια γυαλιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.