PAI, ο προβολέας της Bosch Οικιακές Συσκευές που φέρνει το «αύριο» στην κουζίνα και κάνει το “smart” μαγείρεμα πραγματικότητα!

0

Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, κάνοντας τη ζωή μας ευκολότερη ,αλλά και συγχρόνως πιο συναρπαστική. Μπορεί πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω σε smartphones, υπολογιστές και άλλου είδους «πανέξυπνα» gadgets, ωστόσο και οι λευκές συσκευές σε καμία περίπτωση δεν μένουν εκτός του τρένου της εξέλιξης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουμε δει τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τους φούρνους να εξοπλίζονται με μια σειρά από smart λειτουργίες, που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, παραπάνω οικονομία και ευκολία στη χρήση τους. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός το «όραμα» για μία κουζίνα στην οποία όλες οι συσκευές θα είναι διασυνδεμένες και θα μπορούν να λειτουργούν αρμονικά, αλληλοεπιδρώντας με τον χρήστη τους δεν απέχει από την πραγματικότητα. Η Bosch Οικιακές Συσκευές, η οποία συνδέεται με την πρωτοπορία και την εξέλιξη σε δεκάδες καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα, υποστηρίζει το προαναφερθέν όραμα παρουσιάζοντας το PAI, ένα μοναδικό gadget που αναμένεται να κάνει τη διαφορά!

Η ονομασία «PAI» αποτελεί ακρωνύμιο της φράσης “Projection And Interaction” και είναι ένας projector που προβάλλει μια έγχρωμη interactive αφής στον πάγκο της κουζίνας σας. Το εν λόγω «φουτουριστικό» gadget μοιάζει να βρίσκεται πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του και ουσιαστικά δίνει στον χρήστη του τον απόλυτο έλεγχο στην κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, η high-tech συσκευή της Bosch Οικιακές Συσκευές προσφέρει μια ποικιλία εφαρμογών και λειτουργιών: από εφαρμογές με οδηγίες συνταγών και τον έλεγχο συνδεδεμένων συσκευών στο σπίτι, μέχρι τη χρήση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε με το δάχτυλο σας πάνω στην προβεβλημένη επιφάνεια στο πάγκο της κουζίνας σας για να ενεργοποιήσετε μια επιλογή!

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το team της Bosch Οικιακές Συσκευές έχει εγκαταστήσει στο PAI την εφαρμογή Home Connect, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες για έξυπνο μαγείρεμα. Ακόμη και εάν η μαγειρική δεν είναι το «φόρτε» σας και θεωρείτε τον εαυτό σας «αρχάριο», η εφαρμογή θα αναλάβει να σας βγάλει ασπροπρόσωπους, παρέχοντας σε εσάς μια σειρά από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αρκετά. Και αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει η εφαρμογή Home Connect, καθώς είναι σχεδιασμένη ώστε να φέρνει σε «επικοινωνία» και να συνδέει από το πλυντήριο ρούχων και το φούρνο, μέχρι την καφετιέρα ή την ηλεκτρική σκούπα και όλα αυτά ενώ εσείς είστε στην κουζίνα σας και μαγειρεύετε! Μάλιστα, το εξελιγμένο PAI μπορεί ακόμη και να σκανάρει ένα φαγητό, το οποίο θα τοποθετηθεί στον πάγκο της κουζίνας και θα σας υποδείξει τον καλύτερο δυνατό (και πιο υγιεινό) τρόπο ψησίματος ή ακόμη και πώς να το κόψετε σε ισάριθμα κομμάτια ανάλογα με τους καλεσμένους σας, πώς να το σερβίρετε, στολίσετε ή και αν θέλετε να το φωτογραφήσετε και να το ανεβάσετε στα social media σας! Και αν δεν σας αρέσει το φόντο του πάγκου της κουζίνας σας, μπορείτε να διαλέξετε από ένα πλήθος επιλογών ή και ακόμη να ζωγραφίσετε και να το κάνετε απόλυτα σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Πόσο πιο προσωπικό!

To PAI είναι μία συσκευή που έχει «ταξιδέψει» από το μέλλον στο σήμερα και αυτό γιατί φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε για την έννοια του smart home και την έξυπνη κουζίνα. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της συσκευής για το ελληνικό κοινό μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε το PAI, να διαπιστώσουμε τα high-tech χαρακτηριστικά του, αλλά και να συνομιλήσουμε με τον Dr. Gerald Horst, «Head of Engineering» για το PAI, o οποίος φρόντισε να μας κατατοπίσει πλήρως για τις εξελιγμένες δυνατότητες του PAI, απαντώντας στις ερωτήσεις μας…

CL: Ποια ήταν η έμπνευση σας για να δημιουργήσετε τον προβολέα PAI;

G.H.: Εμπνευστήκαμε το σχεδιασμό και τη δημιουργία του PAΙ, από το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το tablet τους μέσα στην κουζίνα, χωρίς αυτό να υποστεί βλάβες και φθορές. Αυτή την «ανάγκη» έρχεται για να καλύψει ο PAI projector!

CL: Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την υψηλή τεχνολογία στην οποία βασίζεται ο προβολέας PAI;

G.H.: Με μεγάλη μου χαρά! Ο εν λόγω προβολέας της Bosch χρησιμοποιεί μια 3D κάμερα και έναν προβολέα με ανάλυση στα 720p που παράγει φωτεινότητα στα 350 Lumens. Παράλληλα, διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο, ηχείο και 2 θύρες USB 3.0. Επίσης, έρχεται με υποστήριξη Bluetooth 4.0, Wi-Fi και ενεργειακή κατανάλωση στα 100 Watts.

CL: Με ποιον ακριβώς τρόπο μπορεί ο PAI να προσφέρει μια σημαντική ώθηση στην εμπειρία που έχει ο καταναλωτής στην κουζίνα του;  

G.H.: Το μυστικό του εξελιγμένου προβολέα της Bosch είναι ότι πρόκειται για μια στιβαρή συσκευή, η οποία είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για το περιβάλλον της κουζίνας. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να χειρίζεται με χαρακτηριστική ευκολία τις mobile εφαρμογές του και να εκμεταλλεύεται τα προτερήματα της επαυξημένης πραγματικότητας όταν βρίσκεται στην κουζίνα του. Τέλος, μπορεί να λειτουργήσει και ως «access point» για όλες τις smart οικιακές συσκευές ή και απλά όλες τις συσκευές που συνδέονται στο ηλεκτρικό ρεύμα για να τις θέσετε σε λειτουργία ή διακόψετε.  

CL: Πρόκειται να δούμε τον PAI projector και σε άλλες «χρήσεις» εκτός κουζίνας στο κοντινό μέλλον;

G.H.: Όχι είναι ένα προϊόν το οποίο είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για την κουζίνα!

Εάν θέλετε να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον προβολέα PAI δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί…

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.