Πως να κάνουμε τα ρούχα μας να μυρίζουν πάντα ωραία:

0

Μπορεί πολλές φορές τα ρούχα μας να είναι πεντακάθαρα αλλά κάτι τα κάνει και δεν μυρίζουν ευχάριστα. Με τους παρακάτω απλούς τρόπους, θα φοράμε πάντα μοσχομυριστά ρούχα που θα τους κάνουν όλους να νομίζουν ότι ήρθαμε από ανθισμένο λιβάδι. Θα μυρίζουν τα ρούχα μας πάντα ωραία. Είναι πολύ σημαντικό τα ρούχα μας να μυρίζουν ωραία γιατί μία δυσάρεστη μυρωδιά σε αυτά μπορεί να κάνει τους γύρω μας να θεωρήσουν ότι δεν είμαστε αρκετά καθαροί. 

8 απλοί τρόποι για να μυρίζουν πάντα ωραία τα ρούχα που φοράμε

1. Πλένουμε τα ρούχα μας σε κάθε αλλαγή σεζόν 

Έχετε προσέξει ποτέ ότι τα ρούχα που κατεβάζουμε από το πατάρι μπορεί να μυρίζουν λίγο κάπως; Αυτή η ελαφριά μυρωδιά όταν τελικά φοράμε τα ρούχα μας, σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μας, γίνεται πολύ πιο έντονη. Έτσι, είναι καλό αρκετά ρούχα που έχουμε να φορέσουμε από πέρσυ, όταν αλλάζει η σεζόν, να τα πλένουμε.

Επίσης, θα έπρεπε να είναι αρκετά αυτονόητο αλλά δεν είναι, ότι πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με το που αρχίσουν να έχουν μία διακριτική μυρωδιά. Εάν χρειαστεί να τα φορέσουμε πολλές φορές και να μυρίσουν έντονα για να τα βάλουμε στο πλυντήριο, τότε είναι 100% σίγουρο ότι οι άλλοι μας έχουν ήδη πάρει «μυρωδιά». Κάποια ρούχα όπως ζακέτες, φούστες και παντελόνια, ξεχνάμε να τα πλύνουμε επειδή δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα και νομίζουμε ότι μυρίζουν πιο δύσκολα. Στην πραγματικότητα όμως, πρέπει να πλένονται πιο συχνά.

2. Αφαιρούμε τα ρούχα από το πλυντήριο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Στα ρούχα μας σχηματίζεται μία ελαφριά μούχλα που δεν είναι επικίνδυνη αλλά μπορεί να τα κάνει να μυρίζουν άσχημα. Εάν αφήνουμε τα ρούχα μας αρκετή ώρα στο πλυντήριο ενώ είναι βρεγμένα, η υγρασία βοηθάει να σχηματιστεί αυτή η μούχλα. Έτσι, με το που τελειώνει η πλύση, προσπαθούμε να απλώνουμε κατευθείαν τα ρούχα μας.

3. Καθαρίζουμε το πλυντήριο με ξύδι κάθε 6 μήνες 

Με τον καιρό, το πλυντήριο μπορεί να έχει αποκτήσει δυσάρεστες μυρωδιές που περνούν στα ρούχα μας. Υπάρχει ένας τρόπος να απαλλαγόμαστε από τέτοιες μυρωδιές κάθε 6 μήνες, με πολύ φυσικό τρόπο. Σε άδειο πλυντήριο προσθέτουμε στην θήκη για το απορρυπαντικό 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι και βάζουμε ένα πρόγραμμα να τρέξει σε υψηλή θερμοκρασία και ταχύτητα. Όταν τελειώσει ο κύκλος, τότε καθαρίζουμε τον κάδο με ένα πανί.

Εάν προτιμάτε πιο συμβατικές λύσεις, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό πλυντηρίου αντί για ξύδι.

Να έχετε γενικά υπόψιν σας να κρατάτε αρκετά το καπάκι του πλυντηρίου ανοιχτό ώστε να μην δημιουργεί δυσάρεστες μυρωδιές η υγρασία.

4. Αφήνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν καλά

Προσέχουμε τα ρούχα μας πάντα να στεγνώσουν εντελώς πριν επιστρέψουν στα συρτάρια μας. Αλλιώς η υγρασία θα δημιουργήσει ελαφριά μούχλα που θα κάνει τα ρούχα να μυρίζουν άσχημα. Εάν ζείτε σε περιοχή με ισχυρή βροχόπτωση και υγρασία, σκεφτείτε να προμηθευτείτε ένα στεγνωτήριο για να έχετε στεγνά ρούχα όταν τα χρειάζεστε.

5. Χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια

Υπάρχει ένα μικρό κολπάκι για να μυρίζουν τα ρούχα σας ακόμη πιο ωραία. Σε ένα παλιό κομμένο ύφασμα, προτιμότερο μακό, ρίξτε μία σταγόνα του αιθέριου ελαίου της επιλογής σας και ρίξτε το στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα.

6. Σωστή αποθήκευση των ρούχων

Εκτός από αντισκορικά, μπορείτε να κρεμάτε στις ντουλάπες σας και ειδικά αρωματικά για ρούχα. Σίγουρα, θα μοσχομυρίζουν τα ρούχα σας για ακόμη περισσότερες μέρες.

7. Κρατήστε τον χώρο σας καθαρό 

Τα ρούχα έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές. Έτσι, ακόμη και εάν είναι εντελώς καθαρά, μπορεί να μυρίζουν περίεργα ακριβώς επειδή το σπίτι σας μυρίζει κλεισούρα ή φαγητό. Σας έχει τύχει να συναντήσετε κάποιον που να μυρίζει κάπως σαν κρέας ενώ φαίνεται καθαρός; Είναι επειδή μαγείρεψαν στο σπίτι του χωρίς να ανοίξουν τον απορροφητήρα ή να αερίσουν καλά το σπίτι.

Επομένως, φροντίστε να καθαρίζετε συχνά, να σφουγγαρίζετε συχνά, να αερίζετε καλά (ειδικά όταν μαγειρεύετε) και να χρησιμοποιείτε αρωματικά χώρου της επιλογής σας.

8. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ρούχων με τέλεια μυρωδιά 

Αφήσαμε την πιο εύκολη λύση από όλες για το τέλος. Πολλές φορές συναντούμε φίλες μας και τις ρωτάμε τι άρωμα φορούν και μυρίζουν τόσο ωραία και τελικά πρόκειται για… τα φρεσκοπλυμένα τους ρούχα που μοσχομυρίζουν χάρη στο απορρυπαντικό τους. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε διάφορα απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων μέχρι να βρείτε αυτό που αρέσει και ταιριάζει στα γούστα σας.

Εμείς, έχουμε να σας προτείνουμε το νέο Persil Renew & Blossom 3 σε 1 που εκτός από καθαριότητα και φροντίδα, χαρίζει υπέροχη μυρωδιά ανθισμένων λουλουδιών στα ρούχα σας.

Κάθε φορά που θα φοράτε τα φρεσκοπλυμένα με Persil ρούχα σας, υπέροχες αναμνήσεις θα επανέρχονται στο μυαλό σας. Η σύνθεση του, είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σε σαγηνεύσει – απαλά αρώματα από άνθη, φρούτα, σανδαλόξυλο και κεχριμπάρι, ξυπνούν τις πιο κρυφές σου επιθυμίες…Και φυσικά, με τη σύνθεση του 3 σε 1, το νέο Persil Renew &  Blossom είναι κατάλληλο για όλα τα αγαπημένα σου ρούχα, προσφέρει καθαριότητα σε βάθος, ενώ παράλληλα φροντίζει και προστατεύει όλα τα χρώματα & τις ίνες τους, κρατώντας τα ζωντανά, σαν καινούργια!

Το νέο Persil Renew & Blossom δεν προστατεύει μόνο τα ρούχα σου αλλά και το περιβάλλον, με συσκευασία φιλική προς αυτό, 100% ανακυκλώσιμη και φτιαγμένη από 25% ανακυκλωμένα υλικά.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.